ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.6.2019 | 08:55

Ποσο θαθελα

Ποσο θαθελα να ημουν σαν τα μοντελα που βλεπω στα περιοδικα και στην τηλεοραση. Οσο και αν προσπαθω ειναι αδυνατο να μοιαζω με αυτες... ζηλευω πολυ.
9
 
 
 
 
σχόλια
Θα ελεγες αντίστοιχα οτι ζηλευεις και ανθρώπους με καλλιτεχνικό ή μουσικό ταλέντο? Ανθρωπους του πνεύματος, της δημιουργίας? Ανθρωπους με έντονη προσωπικότητα, εξυπνους κοκ? Η περιοριζεσαι μονο στο κορμί και το προσωπο ενος μοντελου? Η μήπως εχεις ολο το υπόλοιπο πακετο τακτοποιημένο αρα δε ζηλευεις κτ άλλο περα απο την εμφανιση? Γτ η ζήλεια μας ή ο θαυμασμός (πιο υγειές) πρεπει να περιορίζεται μονο στην εμφανιση?
Είμαι της άποψης οτι το Photoshop θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία, έτσι σαν ένα σύντομο σεμινάριο, εκεί, λίγο πριν το Λύκειο ασπούμε. Κι έλα μετά να μου πεις οτι θέλεις να μοιάσεις σε ποια; Σε εκείνη την απλή γυναίκα που σου μοιάζει πριν την επεξεργασία; Ή στο πλάσμα που δημιουργεί ο άνθρωπος που εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα;Ζείτε σε δύσκολη εποχή, οι πιο έξυπνοι και ψαγμένοι θα κταλάβουν από μόνοι τους.Οι υπόλοιποι με τη μάζα, έτσι ήταν ανέκαθεν.
Μοντέλα ως πρότυπα! Θλίβομαι πραγματικά όταν διαβάζω τέτοιες εξομολογήσεις. Θλίβομαι για τα αυτοκαταστροφικά ένστικτα που κυριαρχούν και επιζητούν να καταργήσουν την έννοια και την όψη του ανθρώπου. Της γυναίκας στην προκειμένη περίπτωση. Τι ακριβώς ζηλεύεις στα "μοντέλα"; Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ότι πλασάρεται σε περιοδικά και τηλεόραση, είναι ανορεκτικά απολειφάδια, με προβλήματα υγείας και ένα σωρό ψυχολογικά. Δεν τις κατηγορώ φυσικά. Δε φταίνε. Είναι θύματα μιας απάνθρωπης φάμπρικας εμπορευματοποίησης και καταστροφής του ανθρωπίνου σώματος, μιας ανώμαλης κοινωνίας και των διεστραμμένων προτύπων της. Ποιοι φτιάχνουν αυτά τα πρότυπα; Συμπλεγματικοί, μισογύνηδες, ψυχοπαθείς, παιδεραστές και οτι άλλο μπορείς να φανταστείς. Και δημιουργούν αυτά τα αξιολύπητα πλάσματα, τα οποία περνούν από αισθητικές και κομμωτικές παρεμβάσεις. Πλάσματα με ωχρή όψη (που καλύπτουν τόνοι μακιγιάζ) και θυμίζουν περισσότερο τσουβάλια με παϊδάκια, που μπορείς να καταμετρήσεις πανεύκολα και που προξενούν τον οίκτο. Τι σχέση έχουν αυτα τα "μοντέλα" με τις κανονικές γυναίκες; Που είναι οι ψευτοφεμινίστριες, οι "ανθρωπιστές" και όσοι κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αντιδράσουν για αυτή την αηδιαστική εκμετάλλευση; Με ποια κριτική σκέψη υιοθετούνται αυτά τα αίσχη; Και γενικεύοντας, αναφερόμενος και σε άλλες εξομολογήσεις που αφορούν την εμφάνιση, και συμπεριλαμβάνω και τους άντρες, μήπως ζούμε στον πλανήτη της τελειότητας; Και τι ορίζεται ως τέλειο; Ας αναφέρει εδώ ο καθένας τι θεωρεί τέλειο και θα διαπιστώσουμε τόσες αποκλίνουσες απόψεις, που θα συγκλίνουν όλες, στο οτι το τέλειο ορίζεται διαφορετικά από τον καθένα και δεν υπάρχει κάποιο πρότυπο. Υπάρχουν τόσο και τόσοι διαφορετικοί σωματότυποι εκεί έξω, που καλύπτουν κάθε γούστο.Επανερχόμενος στην παρούσα εξομολόγηση, αγαπήστε τον εαυτό σας με τα λιγότερα ή τα περισσότερα κιλά σας, με τις ατέλειές σας και παραμείνετε ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Κανονικές, καθημερινές γυναίκες. Είναι δικαίωμα του καθενός να ορίζει αυτό που θέλει, που του αρέσει. Αλλά είναι υποχρέωση του καθενός να ορίζει αυτό που θα είναι. Κρίνετε και απορρίψτε, μην αναμασάτε.
Ας μην απολυτοποιούμε το μόντελινγκ. Είναι ένα επάγγελμα με τα θετικά του και τα αρνητικά του για όσους και όσες το ασκούν. Εκμετάλλευση υπάρχει σε όλα τα επαγγέλματα που υφίσταται σχέση εργαζόμενου-εργοδότη. Ψυχολογικά προβλήματα υπάρχουν παντού. Εμπορευματοποίηση επίσης υπάρχει παντού (γιατί να μην υπάρξει στο ανθρώπινο σώμα δηλαδή;).
Φυσικά και υπάρχουν διάφορες μορφές εκμετάλλευσης. Μέσα από αυτές κινείται η σύγχρονη καπιταλιστική οικονομία. Φυσικά τα ψυχολογικά δημιουργούνται και για τον λόγο που αναφέρεις. Σε διάφορα επαγγέλματα και σε συνάρτηση με διάφορες καταστάσεις που βαριέμαι τώρα να αναλύσουμε.
Scroll to top icon