ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.6.2019 | 12:53

Πνίγομαι

Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Μετακόμισα με το αγόρι μου στην πόλη του, αφήνοντας οικογένεια και φίλους, και έχοντας βρει δουλειά στην περιοχή του. Έτσι νόμιζα φυσικά γιατί ενώ είχα περάσει από δύο συνεντεύξεις και είχαμε πει να αρχίσουμε μετά από λίγο καιρό, την πρώτη μέρα που πήγα με ενημέρωσαν ότι τελικά δε θα συνεργαστούμε. Πάγωσα. Βρήκα μία ευκαιριακή δουλειά, που ήταν για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, η οποία όμως έχει τελειώσει τώρα. Υποφέρω. Υποφέρω γιατί εξαρτώμαι από άλλους, υποφέρω γιατί το τίμημα να μείνουμε σε δικό του σπίτι, και όχι δικό μας αφού οικονομικά δε μας παίρνει να νοικιάσουμε, είναι μεγάλο. Υποφέρω γιατί άλλο να μένω με τους γονείς μου και άλλο το αν θα φάω τοστ ή κάτι άλλο το βράδυ να εξαρτάται από τους γονείς του. Υποφέρω γιατί βουλιάζουμε και οι δύο και πνίγομαι γιατί νιώθω ότι τα υπολόγισα λάθος. Γιατί δε χτυπάει το τηλέφωνο να με καλέσουν για συνέντευξη. Γιατί θέλω να πάω να δω τους γονείς μου αλλά με τα χρήματα που μου στέλνουν προσπαθώ να γεμίζω το ψυγείο μας ώστε να εξαρτώμαστε λίγο λιγότερο από τους δικούς του. Γιατί θέλω να πάμε για ένα μπάνιο και δεν μπορούμε. Γιατί ο πατέρας του είναι ένας φαλλοκράτης, μισογύνης, σεξιστής που δε σηκώνει το πιάτο να το πάει στον νεροχύτη αλλά κάνει καβγά άμα το φαγητό δεν είναι έτοιμο. Γιατί οικογενειακώς παραπονιούνται ότι δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς αλλά θέλουν να δώσουν 2 χιλιάρικα για να βάλουν 4 αιρ κοντίσιον στο σπίτι τους. Και ας μη βγαίνουν τα μαθηματικά. Και ας πρότεινε το αγόρι μου να πληρώσουμε εμείς και να φτιάξουμε τα ήδη υπάρχοντα. Ας χτυπήσει το τηλέφωνο να με πάρουν σε μια δουλειά, πνίγομαι.
14
 
 
 
 
σχόλια
Προσωπικα θεωρώ το σπιτι που μενω καταφυγιο μου. Εκει πρεπει να εχω ηρεμια και να φορτιζω τις μπαταριες μου, κοινως να εχω την ελευθερια να ειμαι ο εαυτος μου. Οταν εμενα με τους γονεις μου, αυτο ηταν αδυνατον, ποσο μαλλον να εμενα με ενα ξενο ουσιαστικα ζευγαρι με το οποιο δεν εχω και τις καλυτερες σχεσεις.Πήρες μια λαθος αποφαση στη ζωη σου, αυτο ομως δε σημαινει οτι πρεπει να υφιστασαι τις συνεπειες για μια ζωη. Γυρνα στους δικους σου, συνεχιζε να ψαχνεις για δουλεια, μαζεψε καποια χρηματα, ας βρει κι ο φιλος σου δουλεια, και μετα μετακομιζετε μαζι σε δικο σας σπιτι. Εμενα προσωπικα αυτη μου φαινεται καλυτερη λυση απο το να υπομενω τετοιες καταστασεις.
Τουλάχιστον έχεις τη στοιχειώδη λογική και ευγένεια να ψάχνεις δουλειά γιατί αλλιώς η σχέση αυτή θα τερματίσει.Όχι σαν κάτι άλλες που διαβάζω εδώ μέσα που βρήκαν γκόμενο και σπίτι και έδεσαν το γάιδαρο και δεν κουνάνε τον κώλο τους ένα πιάτο να πλύνουνε,πόσο μαλλον να δουλέψουνε.
Άλλοι θα σου πουν να γυρίσεις στους δικούς σου, άλλοι θα σου πουν να κάνεις υπομονή αν τον αγαπάς. Το ότι τα άφησες όλα πίσω σου και πήγες να δοκιμάσεις αυτή τη συμβίωση δείχνει ότι τον αγαπάς και ότι έχεις κότσια. Κανείς μας δεν θα σου πει τι είναι σωστό και τι λάθος. Και να μην ακούσεις κανέναν, εσύ ξέρεις αν αυτός ο άνθρωπος αξίζει να υφίστασαι αυτή την κατάσταση ή όχι. Κοινώς ζύγισέ τα και μην επηρρεαστείς από κανέναν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Δεν δικαιολογώ τίποτε. Αυτό που είπα στην κοπέλα είναι να μην ακούει συμβουλές από το διαδίκτυο τύπου "μείνε" ή "φύγε" γιατί τις συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις θα τις λουστεί η ίδια και όχι εμείς. Και ναι - έβγαλες πολύ συγκεκριμένο συμπέρασμα για τον χαρακτήρα μου το οποίο διατύπωσες παραπάνω.
Να υποθέσω ότι αν γυρίσεις στην οικογένειά σου θα έχεις γυρίσει στην πρότερη κατάσταση; Να το κάνεις τότε χωρίς δεύτερη σκέψη, αφενός γιατί αυτή είναι η μόνη υποχρέωση που έχεις εφόσον δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά σε ενοίκιο. Αφετέρου δέχεσαι συναισθηματική κακοποίηση και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι. Γιατί τρως στη μάπα τον φαλλοκράτη, μισογύνη, σεξιστή πατέρα του, ενώ δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να τον ανέχεσαι - ούτε επειδή είναι πατέρας του φίλου σου. Ο φίλος σου είναι υπεύθυνος για το ότι δεν σε προστατεύει, να υποθέσω ότι πατάει στα συναισθήματα που τρέφεις για αυτόν και στην οικονομική βοήθεια που δέχεται (αυτός δέχεται, αυτόν στηρίζουν, εσένα μόνη σου δε θα σε ήξεραν) για να σε πείσει να μη δίνεις σημασία; Να δώσεις σημασία, γιατί η ψυχική σου ηρεμία είναι ανεκτίμητης αξίας. Το αγόρι σου πρότεινε να πληρώσετε εσείς για επιδιορθώσεις του σπιτιού τους! Σοβαρά; Αν ήσουν σε ενοίκιο θα ήταν υποχρέωση του ιδιοκτήτη. Γυρίζεις σπιτάκι σου, αν επηρεαστεί η σχέση σας δε θα είναι από την επιστροφή σου. Με όσα είδες πάντως για τους γονείς του καλό θα ήταν να είσαι επιφυλακτική για τον φίλο σου, τώρα ξέρεις τι πρότυπα έχει για τις δουλειές του σπιτιού.
Γλυκιά μου μένετε στο σπίτι με τους γονείς του μαζι; Γιατί; Δεν είναι καθόλου καλή βάση αυτή για να πετύχει μια συντροφική σχέση το να εξαρταστε από άλλους οικονομικά. Χρειάζεται άμεσα να βρείτε τις ισορροπίες σας, να γίνουν σημαντικές αλλαγές.
Η μόνη λύση σε τέτοιους εγκλωβισμούς είναι,αν τον αγαπάς,να δουλέψετε και να μαζέψετε αρκετά χρήματα για να μείνετε κάπου μόνοι σας ,χρειάζεται υπομονή και αυτό συγκράτηση και από τους δυο σας όταν με το καλό τα μαζέψετε η ικανοποίηση που θα πάρετε θα είναι άπειρη και η σχέση σας πολύ πιο ανθεκτική ,μέχρι τότε κουράγιο
Χρειάζεται να γίνει κάτι δραστικό. Το τι και το πώς θα το βρούνε οι δυο τους, αυτοί ξέρουν καλύτερα τις δυνατότητές τους και τις επιλογές τους. Υπάρχουν πάντως επιλογές, πάντα υπάρχουν.
Έχω επισκεφθεί σπίτι στο οποίο έμεναν οι γονείς μαζί με γιαγιά και παππού και το νεαρό ζευγάρι είχε περιοριστεί σ ένα δωμάτιο.Η κοπέλα είχε 2 ποτήρια 2 πιάτα πιρούνια μαχαίρια κλπ. και μια μικρή τηλεόραση . Πρέπει να τον αγαπούσε πάρα πολύ για να μένει εκεί μέσα, εύχομαι να είναι ακόμη μαζί και να έχουν προοδέψει.Και εσύ στην ίδια κατάσταση είσαι, τι να πω να μην είχες μετακομίσει ? αφού είναι μέσα στην καρδιά σου, να πω κάνε υπομονή? Καμιά φορά μέσα από τα δύσκολα ίσως να δεθείτε παραπάνω.
Scroll to top icon