ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.6.2019 | 23:51

Δίλημμα

Είμαι μουσικός και βρίσκομαι στη φάση να δω τι θα κάνω με τη ζωή μου. Στην Αθήνα δουλειά δεν έχω. Είμαι στο δίλημμα να ανοίξω ένα χώρο δημιουργικής απασχόλησης σε κάποιο νησί των κυκλάδων λόγω καταγωγής, ώστε να προσφέρω στα παιδιά εκεί κάποιες επιπλέον δυναότητες από αυτές που έχουν τα παιδιά της επαρχίας ή να κυνηγήσω τα "εγωιστικά" ονειρά μου στην Γαλλία (λόγω γνώσης της γλώσσας) με μεταπτυχιακές σπουδές σε κάποια ακαδημία και έπειτα καριέρα, όσον το δυνατό μεγαλύτερη. Στο μυαλό γίνεται χαμός, η θέληση για καριέρα συγκρουέται με τη θέληση για προσφορά.... αν επιλέξω τη καριέρα προδίδω τη χώρα μου, αν επιλέξω τη χώρα μου θυσιάζω τα ονειρά μου και μετά από καιρί μπορεί να το μετανιώσω.
3
 
 
 
 
σχόλια
Μια μεγαλη καριερα θελει πολλα περισσοτερα απο ενα μεταπτυχιακο ξενου πανεπιστημιου. Αρα μην σκεφτεσαι σαν να εισαι ηδη φτασμενος, εχεις δρομο ακομα.Αν δεν προσπαθησεις να κανεις καριερα, θα σου μεινει μια ζωη απωθημενο. Αν αποτυχεις ή ακομη κι αν επιτυχεις και κουραστεις μετα απο καποια χρονια, μπορεις παντα να επιστρεψεις και να "ζησεις το μυθο σου στην Ελλαδα".
άν ασχοληθείς με το κέντρο να ξέρεις ότι θα πρέπει να λουστείς και την καθημερινότητα του επιχειρηματία στην χώρα μας (ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, γονείς που θα χρωστάνε τα μηνιάτικα και θα πρέπει να τους τα ζητήσεις γιατί έχεις να πληρώσεις την ΔΕΗ κλπ κλπ).Αν πάς στην Γαλλία σε κάποια ακαδημία θα σε κοιτάνε με μισό βλέμα σαν μετανάστη που ήρθε να μας φάει την θέση, θα πρέπει να κάνεις 1.000 καλά για να αναγνωρίσουν 1 κλπΟπότε καταλαβαίνεις το δίλημμα είναι δύσκολο.
Εμένα ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης είναι πολύ στα γούστα μου αλλά ξέρεις αν θα έχει απήχηση; Έχεις ιδέα από παιδιά πέρα από μουσική; Βέβαια ένας μουσικός - ο Θεός να τον αναπαυει- είχε κάνει μια πολύ ωραία προσπαθεια για έναν παιδότοπο που είχε δημιουργική απασχόληση. :) Απλά άσε την προδοσία της χώρας απέξω. Όντως είσαι μπερδεμένος, σκέψου λίγο πιο ρεαλιστικά και κάνε αυτό που ξέρεις ότι αντέχεις να σου βγει η πίστη κι ας αποτύχεις. Σκέψου το τίμια και δες. Κάνε και μια έρευνα, ειδικά του τι σημαίνει να ανοίγεις επιχειρηση.
Scroll to top icon