ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.7.2019 | 00:35

Αναποφάσιστος,τι να κάνω;

Ζω στην Αθήνα αλλά δε θέλω να ζω στην Αθήνα.Δε μου αρέσει αυτή το μέρος και δεν έχω κανένα φίλο από εδώ και ούτε και θέλω.Δε θέλω να πληρώνω ενοίκιο μια ζωή.Το κορίτσι μου της αρέσει εδώ αλλά ούτε δουλειά έχει,ούτε σπίτι.Μαζί με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα.Σκέφτομαι την επιστροφή στην επαρχία που έχω και σπίτι δικό μου και τα λεφτά της δουλειάς θα είναι ακριβώς τα ίδια.Τι κάνω;Της λέω να πάμε μαζί και ότι γίνει;Την αφήνω και συνεχίζω τη ζωή μου;Μένω εδώ και δε βγάζω ποτέ λεφτά και ούτε έχω όρεξη ποτέ;Τι κάνω;
5
 
 
 
 
σχόλια
Πρωτα απ ολα το συζητας σοβαρα μαζι της. Σε αυτο νομιζω οτι συμφωνουμε ολοι.Τωρα... εχεις σπιτι δικο σου ή εχεις το πατρικο σου με γονεις πανω, κατω διπλα κτλ? Αυτο συνηθως ειναι το μεγαλυτερο αγκαθι σε μια κινηση που περιγραφεις.Δεν ξερω ποσο σοβαρα ειστε αλλα αυτες ειναι αποφασεις ζωης που πρεπει να συζητιουνται στην αρχη μιας σχεσης οταν σοβαρευει και οχι κατα την διαρκεια. Ειναι κατι αντιστοιχο με το αν θελεις να εχεις παιδια, αν εχεις καποιο προβληματα ιατρικης φυσης, αν εισαι υπερ ή κατα του γαμου κτλ. Οταν λοιπον προκυπτουν τετοια θεματα, η αγαπη απο μονη της δεν φτανει. Το ιδανικο σεναριο φυσικα ειναι να το σκεφτει και να συμφωνησει. Αλλά σε καθε αλλη περιπτωση: Αν την πεισεις και υποχωρησει και γινει δυστυχισμενη, το πιο πιθανο ειναι να χωρισετε.Αν σε πεισει και μεινετε Αθηνα και εισαι δυστυχισμενος επισης το πιο πιθανο ειναι να χωρισετε.Το συζητατε τωρα, λοιπον, και το πιο πιθανο ειναι .... ναι ακριβως... να χωρισετε... αλλα χωρις δραματα, χωρις χαμενο χρονο, χωρις αλληλοκατηγοριες και χωρις λοιπα προβληματα που προκυπτουν απο περεταιρω δεσιμο μιας σχεσης.
Δεν μιλάς για το πόσο βαθύ συναίσθημα έχει η σχέση . Θεωρείς αδύνατον να έρθει δοκιμαστικά , εφόσον δεν έχει εργασία , κι όπου βγάλει;Είναι Αθηναία;Πόσο καιρό μένεις Αθήνα και προκαταλαμβάνεις πως θα είσαι μια ζωη στη μιζέρια;Εκεί που θα πάτε εκτός απο επιβίωση θα έχετε ποιότητα ζωής;Παίζουν πολλά ρόλο στην δυναμική και προοπτική της σχέσης.Πάντως ,ετσι όπως γράφεις, εσύ είσαι σίγουρος πως θα φύγεις. Και όταν κάποιος γνωρίζει τι θα τον κάνει ευτυχισμένο οφείλει να το ακολουθήσει , γιατί η ζωή δεν είναι για ξόδεμα.
Τι να κάνει ο άνθρωπος;Να βασιστεί σε μία σχέση που λόγω του περιβάλλοντος δε μπορεί να δώσει το 100% του εαυτού του;Ούτε αυτός θα είναι ποτέ καλά,ούτε η σχέση,ούτε η κοπέλα.Να πάει εκεί που του αρέσει να ζει και να μην ξεχνάμε ποτέ:έχει κι αλλού πορτοκαλιές.Τώρα η άλλη που δεν έχει σπίτι στην Αθήνα είναι πρόβλημα.Λες και ο άλλος βέβαια όταν κατέβηκε είχε σπίτι;Να κουνήσει τον κώλο της να βρει μια δουλειά να νοικιάσει σε περίπτωση που ερωτεύτηκε τα τσιμέντα και τα βρώμικα πάρκα.
Είναι αυτές οι στιγμές που έρχεται ένα σημαντικό δίλημμα στη ζωή μας. Και θα πρέπει να πάρουμε την απόφαση που θα μας κάνει περισσότερο χαρούμενους. Από ότι αντιλαμβάνομαι, το πρόβλημα φυσικά δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά ότι μισείτε τον αστικό τρόπο ζωής. Το οικονομικό, θα μπορούσε να επιλυθεί εάν έβρισκε και η σύντροφό σας μια δουλειά για να μοιράζεστε όσο είναι δυνατόν τα έξοδα. 'Οσον αφορά τους φίλους, στα 33 μου πρέπει να πω ότι αν και θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε φίλους καρδιακούς, ωστόσο ο καθένας παίρνει διαφορετικό μονοπάτι στη ζωή. Η Αθήνα είναι μεγάλη πόλη και δίνει περισσότερες ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση. Αναρωτηθείτε αν είστε διατεθειμένος να δείτε τη ζωή σας εκεί με άλλο μάτι και πόσο αγαπάτε τη σύντροφό σας θυσιάζοντας ίσως μια ζωή που θέλετε όμως που μπορεί πλέον να είναι τελείως διαφορετική από τότε που την αφήσατε, ή θα ακολουθήσετε έναν τρόπο ζωής που ίσως σας ταιριάζει περισσότερο. Σκεφτείτε το και καλή τύχη.
Scroll to top icon