ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.1.2020 | 15:22

Γνωριμίες στο εξωτερικό

Βρίσκομαι στο εξωτερικο και ψάχνω δουλειά. Ήμουν μια μερα για καφέ με την αδερφη μου .Μας ακουσε που μιλαγαμε ελληνικά και προσφέρθηκε να με βοηθήσει στο θεμα δουλειας. Ούτε αυτος εχει πολυ καιρό εδώ αλλα έχει δικους του ανθρωπους εδώ. Εχουμε αρχίσει να κάνουμε παρέα βγαινουμε ολοι μαζι με παρεες αλλα και μόνοι μας. Ειναι πολυ ευχάριστος άνθρωπος και φαίνεται καλός. Το θέμα ειναι οτι διαισθάνομαι ότι ενδιαφέρεται για μένα( το έχει καταλάβει και η αδερφή μου) ,με πειράζει με χιούμορ και διακριτικο τρόπο χωρίς να με φέρνει σε δύσκολη θέση. Εγω δεν ενδιαφέρομαι γιατί ερωτικό . Απλα με την αδερφη μου ειμαστε μονες και προσπαθουμε να κανουμε απλα γνωριμιες και φίλους. Αν και αυτος δεν εχει ξεκαθαρίσει κατι απο πλευράς του ,νιώθω την ανάγκη να του ξεκαθαρίσω καποια πράγματα για να μην έχουμε μπερδέματα και έχει τζάμπα ελπίδες. Δεν ξερω όμως με ποιο τρόπο να του πω. Σκέφτομαι να του τα πω καπως έτσι , οτι εκτιμαω την βοηθεια που μου προσφέρει και μου αρέσει η παρέα του ,εξάλλου μαζι του κανουμε τις γνωριμίες μας με την αδερφη μου και εχουμε παρέες γιατι όσο να'ναι σε ξενη χωρα είμαστε. Και οτι απλα διαισθάνομαι ένα ενδιαφέρον απο μέρος του και δεν ειναι αμοιβαίο , και οτι θα καταλάβω αν δεν θέλει να συνεχίσουμε την παρέας μας( παρολο που θελουμε την παρεα του ακομα κι αν δεν γινει τιποτα στο θεμα δουλειάς) αυτό.Η να μην πω τίποτα απολύτως μέχρι να εκδηλωθεί πιο ξεκάθαρα; Εγω πιστεύω οτι πρέπει να τα πω και οτι γινει γίνει Εσείς τι με συμβουλεύεται ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
13
 
 
 
 
σχόλια
Ένας έμμεσος διακριτικός τρόπος απόρριψης ερωτικού ενδιαφέροντος είναι να αναφερθεί εν τη ρύμη του λόγου αόριστο ενδιαφέρον για κάποιο άλλο άτομο, ύπαρξη άλλου αμόρε πίσω στο παρελθόν ή περιγραφή "τύπου" έλξης τελείως διαφορετική από του συγκεκριμένου. Θα το πάρει το μήνυμα, αν όντως ενδιαφέρεται, κι αν τυχόν δεν ενδιαφέρεται δεν θα έρθει κανείς σε δύσκολη θέση.
Μα τις λες τώρα; Θα πας να του πεις ότι δεν τον γουστάρεις και θα χάσεις τα ''προνόμια'' που έχεις όντας εκείνος ψιλοκαψούρης για σένα; Τον αφήνεις να ελπίζει (γιατί αυτό γίνεται κατά βάθος), και κάποια στιγμή αν εκδηλωθεί, θα του εκφράσεις την απεριόριστη εκτίμησή σου για εκείνον που τον βλέπεις ως ''φίλο'' και ότι προτιμάς να μείνει θαυμαστής σου και φίλος ώστε να μη χάσεις ό,τι σου προσφέρει.
Από τη στιγμή που είναι διακριτικός και όχι ενοχλητικός μην πεις τίποτα. Μπορεί να είναι ιδέα σου και να εκτεθεις τσάμπα. Μπορεί απλά να θέλει και αυτός να έχει μια παρέα στο εξωτερικό για να μη νιώθει μοναξιά και να δυσκολεύεται να κάνει φιλίες με τους ντόπιους εκεί που βρίσκεστε. Μη δημιουργήσεις μια άβολη κατάσταση χωρίς λόγο από τη στιγμή που δεν σου δίνει ξεκάθαρο μήνυμα.
Εμένα μια φορά που μου είχε συμβεί αυτό με κάποιον από την παρέα μου, δεν του είχα πει τίποτα μέχρι να εκδηλωθεί. Το ίδιο θα συνιστούσα και σε εσένα. Μπορεί να δημιουργηθεί από το πουθενά μια άβολη κατάσταση. Μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος του και να μην υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον από την πλευρά του. Ακόμα και αν υπάρχει όμως, μπορεί να μην το παραδεχτεί και έτσι να νιώσεις άβολα, όταν του μιλήσεις.
Επειδή υπάρχει πιθανότητα να το διαβάζεις λάθος, μην κάνεις τίποτα. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί, τότε να τον απορρίψεις. Στο μεταξύ προσπάθησε να είσαι μεν φιλική, αλλά παράλληλα να τον κρατάς σε απόσταση. Πχ όταν πάτε να καθίσετε σε ένα μπαράκι, βάλε την αδερφή σου ανάμεσα, κάτι σαν buffer zone.
Εγώ λέω ότι δεν μπορείς να απορρίψεις μια πρόταση που δεν έχει γίνει. Αν πούμε ότι όντως ενδιαφέρεται για σένα, υποθέτω βλέπει ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση. Στη θέση σου θα περίμενα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σενάρια φτιάχνει ο καθένας μέσα στο μυαλό του και ούτε είναι δουλειά μας να προσπαθούμε να μαντεύουμε τι θέλει. Μην το σκέφτεσαι τόσο πολύ από την στιγμή που δεν δίνεις λάθος σινιάλα είσαι εντάξει, μπορεί και να μη εκδηλώσει ποτέ κανένα ενδιαφέρον και να ταλαιπωρείς το μυαλό σου χωρίς λόγο.
Ακομα κ ετσι οπως τα λες να ναι. Αν του μιλήσεις θα το αρνηθεί. Για να μην εκτεθει κ μονο (εκθεση δεν είναι, αλλα ετσι θα νοιώσει). Κ μετα μάντεψε ποιος θα αισθάνεται μλκας. Περαν τουτου, εφοσον εσύ δεν εχεις δωσει δικαιωμα, δεν βλεπω το λογο να σ απασχολεί τοσο.
Ναι το καταλαβαινω αυτο. Απ την αλλη το σεναριο "κοιτα γιωργο εκτιμω όσα εκανες για μενα αλλα σε βλεπω ως φιλο κ μονο", "εντάξει ελενη, ολα καλα" δεν το βλεπω πιθανο. Πιο πιθανο βλεπω το "ελενη παρεξήγησες". Ακομα κ να τη γουστάρει δλδ.
Ναι ναι χαζομάρες, δεν μπορείς να πεις όχι σε κάτι που δεν σου πρότειναν όσο και αν θέλεις να αποφύγεις τα (πιθανά) χειρότερα (:Πάντως δεν πιστεύω ότι υπάρχει γυναίκα που να μην το έχει ζήσει. Να τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις να παραμένει τυπική, ακόμη και να κάθεται στην άλλη άκρη του κόσμου (όπως συμβουλεύει το Τρουφάκι)και πάλι ο άλλος να μην πτοείται και να το κάνει το χουνέρι νύχτα με Πανσέληνο εκεί που δεν περιμένεις πια τίποτε κακό να σου συμβεί σε αυτή την ζωή.(:Υ.Γ.: νομίζω άκουσα την Εξ να κλαίει διαβάζοντας το σχόλιο.
"...να μην πτοείται και να το κάνει το χουνέρι νύχτα με Πανσέληνο... " χαχαχαχα! Την βλεπω την κοπελα να του στελνει κανα μηνυμα 'μη με ξαναενοχλησεις, θα καλέσω την αστυνομια" κ να ψάχνεται ο ανθρωπος!
Scroll to top icon