ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.2.2020 | 14:22

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΒΑΡΙΕΜΑΙ...

Βαριέμαι αφόρητα τους πάντες και τα πάντα. Δεν μπορώ να βρω ενδιαφέρον πουθενά... Ούτε χόμπι θέλω να αποκτήσω, ούτε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου, ούτε να κάνω νέες γνωριμίες, ούτε να ασχοληθώ με νέες δραστηριότητες, ούτε τίποτα. Ό,τι και αν ακούω ή μαθαίνω δεν μου κάνει καμία απολύτως εντύπωση, δεν θέλω να ακούω τίποτα, ούτε για τα προβλήματα των άλλων, ούτε για το τί κάνουν οι άλλοι στην ζωή τους, αν υπήρξε κάτι το καινούριο κλπ... Ό,τι και αν μου λένε, από μέσα μου λέω: " και τί με νοιάζει;;;" και το έχω ξεχάσει αμέσως μόλις κλείσω το τηλέφωνο ή τελειώσει η συζήτηση με το άλλο άτομο. Στην δουλειά μου τα ίδια, ακούω τον καθένα να λέει το μακρύ του και το κοντό του, χωρίς να μου κάνει εντύπωση τίποτα και κανένας. Και όλο αυτό δεν είναι απαισιοδοξία. Δεν νιώθω απαισιόδοξος. Είναι μια ατελείωτη ανία και βαρεμάρα για να ασχοληθώ με τον οποιονδήποτε και το οτιδήποτε. Νιώθω ότι δεν με γεμίζει πλέον τίποτα. Μου είναι αδύνατον να βρω κάτι να ασχοληθώ, το οποίο να με γεμίζει πραγματικά..Και σιγά σιγά να έρθουν και τα υπόλοιπα (νομίζω...). Με ό,τι και αν αποπειράθηκα να ασχοληθώ, το βαρέθηκα σε χρόνο ''μηδέν''. Γιατί μου συμβαίνει όλο αυτό;;;
8
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξερω σε τι φαση ειστε εσεις αλλα ψαχτε λιγο για χομπι που ειχατε ως παιδι και ασχοληθειτε με αυτο. Το παθος και ο ερασιτεχνισμος σε καποιο τομεα ειχει αποδειχθει και επιστημονικα οτι γεμιζει τη ζωη ενος ανθρωπου. Εαν παιζατε πολυ μπασκετ/τενις/βολει μικρος , μπειτε σε μια ομαδα ενηλικων ερασιτεχνων μια φορα την εβδομαδα. Ο ψυχολογος ισως βοηθησει να αναλυσετε γιατι εχετε χασει ενδιαφερον για τα παντα (που ειναι νομιζω ενα ειδος καταθλιψης). δεν θα προτεινα ψυχιατρο ομως γιατι αυτος θα σας δωσει 5 φαρμακα που σε 10 χρονια θα ειστε σωστος ναρκωμενης και μαλιστα νομιμος. δεν λεει. Υπαρχουν ομαδες ψυχοθεραπειας για καταθλιψη στα κρατικα νοσοκομεια.
Μου συμβαίνει και εμένα έντονα τους τελευταίους μήνες και θα έλεγα πως υπάρχουν διακυμάνσεις σε όλο αυτό και φυσικά δεν έχω πάει σε ειδικό. Σπρώχνω τον εαυτό μου να κάνει πράματα έστω με το ζόρι. Όλο αυτό οφείλεται σε κάτι που ίσως σε έχει στεναχωρήσει, προβληματίσει και έχεις χάσει τον εαυτό σου. Εμένα βασικά εκεί είναι η αιτία.
Η αιτία είναι ότι έτσι αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Κάποιοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει τι εστί ύπαρξη γενικοτερα, βλέπουν πράγματα που δεν τα έχουν αντιληφθεί οι υπόλοιποι, και οτιδήποτε σχετίζεται με την ζωή τούς είναι εντελώς αδιάφορο. Δεν θέλουν να βρουν κάτι ουσιώδες γιατί στην ουσία τίποτα απολύτως δεν έχει ουσία, οπότε εν τέλει καταλήγουν απλώς να απαξιουν για τα πάντα. Δεν στεναχωριουνται καν, ούτε είναι απαισιόδοξοι, ούτε τίποτα, απλώς δεν νιώθουν και πολλά, βαριουνται να μπουν στην διαδικασία να νιώσουν κάτι το ιδιαίτερο γιατί οτιδήποτε υπάρχει είναι έτσι κι αλλιώς αδιάφορο. Αυτά.
Απλα εχεις χασει το κίνητρο σου. Κατι να σε ξυπνάει καταλαβες. Για σχεση εψαξες? Ωραια ιδέα ειναι και ένα ταξίδι οπου θελεις. Κατι να αλλαξεις τη ρουτίνα. Αν δεν διορθώνεται η κατασταση πας σε ειδικό.
Ο ειδικός δεν βοηθάει σε τίποτα. Ούτε τα ταξιδακια και οι βολτουλες. Ίσα ίσα θα διαβάζει ο εξ. τα σχόλια σας και θα ξενερώνει ακόμα περισσότερο με τις ιδεαρες σας.
Οι ψυχολογοι-ψυχιατροι είναι μόνο για διασκέδαση. Αν έχετε φράγκα για πέταμα βεβαίως να πάτε. Αλλά μην πάτε με ελπίδες ότι θα γιατρευτειτε από κάτι, πηγαίνετε για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Να μελετήσετε αναλυτικά τον εγκέφαλο σας πχ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon