ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.3.2020 | 21:44

Κόμπλεξ ή κάτι άλλο;

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.Έχω ένα θέμα με τον εαυτό μου χρόνια τώρα. Πλέον είμαι 23. Το θέμα μου είναι ότι νιώθω πως όλοι με υποτιμαν και όντως έχουν υπάρξει άτομα στην ζωή μου που το έχουν κάνει ευθέως αλλά πολλές φορές βασανίζω τον εαυτό μου και θυμώνω με άτομα τα οποία δεν μου είπαν κάτι αλλά εγώ το παρεξήγησα. Πολλές φορές όταν είμαι μάλιστα σε περιβάλλον που περικλείομαι από πολύ κόσμο δουλειά, σχολή τον παθαίνω εντονότερα. Νιώθω πως θα κάνω βλακεία και πώς θα με θεωρήσουν χαζή είμαι συνεχώς σε ένα μόνιμο άγχος και πολλές φορές με πιάνει η κοινωνική φοβία μου και όταν βλέπω άτομα να μιλάμε μεταξύ τους έχω ένα τρομερό άγχος ότι μιλάνε υποτιμητικά για εμένα, ξέρω παράλογο αλλά δεν μπορώ να το καταπολεμήσω. Νιώθω συνέχεια άσχημα για εμένα και δεν μου έχω εμπιστοσύνη. Νιώθω χαζή και δεν ξέρω αν πρέπει να διαψεύσω τον εαυτό μου ή αν πρέπει να το αποδεχτώ και να ζήσω με αυτό. Και αν είμαι όντως; Υπάρχουν χαζά άτομα; Νιώθω τόσο μπερδεμένη με αυτό το θέμα.
4
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν απόλυτα χαζοί ή έξυπνη άνθρωποι. Ο καθένας έχει την δική του κλίση αν θέλεις. Όλοι μας κάπου είμαστε καλοί, κάπου πολύ καλοί και κάπου υστερούμε. Διάβασε να δεις για τα είδη της νοημοσύνης αν θέλεις. Θα σε βοηθήσει να δεις που ανήκεις εσυ. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε ολοι ολα και εσύ πιστεύω ότι επειδή νιώθεις πως δεν είσαι έξυπνη εσύ η ίδια για τον εαυτό σου να ξέρεις αυτό περνάει και στους άλλους και προκαταβάλονται. Για παράδειγμα σίγουρα αν δεν θα μιλάς άνετα και με σιγουριά, αν φαίνεσαι ότι έχεις ανασφάλεια και σύγχυση εκείνη την ώρα, αν δεν παίρνεις θέση στα πράγματα γιατί νομίζεις ότι θα σε κρίνουν. Και δεν μπορούν οι άλλοι να καταλάβουν τι είσαι τελικά και τους προδιαθέτεις για κάτι αρνητικό. Να ξέρεις πως δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην τον έχουν υποτιμήσει για κάτι στη ζωή του. Εσύ τα κρατάς για να επιβεβαιώσεις την ίδια υπάρχουσα άποψη για την εικόνα που έχεις δημιουργήσει για τον εαυτό σου. Τέλος να ξέρεις είναι πολλοί κομολεξικοι εκεί έξω που για να νιώσουν αυτοί καλύτερα θα μπούνε στην διαδικασία να μειώσουν τους άλλους και συνήθως το κάνουν σε άτομα τα οποία είναι ήσυχα και εσωστρεφή , θα ψάξουν να πιαστούν από το παραμικρό λαθακι, που λάθη όλοι κάνουμε να ξέρεις, και θα το χρησιμοποιήσει για να σε υποτιμήσει.
Θα σε συμβουλευα να πας σε ψυχολογο...ψαξε τις ριζες του κακου απο την οικογενεια σου...οι γονεις σου σε επιβραβευουν?σε στηριζουν?ειναι πολυ σημαντικο αυτο που σου λεω...η απαντηση ειναι μεσα σ αυτο που σε ρωτησα...
Κάνε μια λίστα με τους τομείς που θεωρείς εσύ η ίδια ότι υστερεις. Εξέτασε εάν αυτά που έγραψες ισχύουν. Αν όχι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Αν ναι πάλι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς, βρήκες που πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον σου ώστε να βελτιώσεις την κατασταση.
Scroll to top icon