Μάρκες, Μπέλα Ταρ, Google Earth

Μάρκες, Μπέλα Ταρ, Google Earth Facebook Twitter
O έρωτας στα χρόνια της χολέρας
0

» Περιμένω με αγωνία να εμφανιστεί στο μεγαλειώδες Google Earth (το κατεβάζετε στο earth.google.com), το βιντεάκι που ανέβασα τις προάλλες στο YouTube αφού, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εφαρμογών, όσα βίντεο μαρκάρονται με γεωγραφικές συντεταγμένες εμφανίζονται μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα αυτόματα πάνω στους χάρτες του G.E. Μαγεία!
Spyros VJ

» Περιμένω την κινηματογραφική εκδοχή του αριστουργήματος του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες O έρωτας στα χρόνια της χολέρας, που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 06/12. Ο παραγωγός Σκοτ Στάιντορφ προσπαθούσε επί χρόνια να πείσει τον μεγάλο Κολομβιανό νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες να δώσει τα δικαιώματα για κινηματογραφική μεταφορά. Η ταινία έγινε επιτέλους πραγματικότητα σε σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ (Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία), με πρωταγωνιστές τον Χαβιέ Μπαρδέμ, τον Μπέντζαμιν Μπρατ και την Τζιοβάνα Μεσοτζιόρνο. Πρόκειται για την ιστορία που συνοψίζει μοναδικά την έννοια της απόλυτης αγάπης: Ο Φλορεντίνο Αρίσα είναι ένας νεαρός που ερωτεύεται τρελά τη Φερμίνα Δάσα. Εκείνη, αστή, σχεδόν άγουρη, καταπιεσμένη και μην ξέροντας τι σημαίνει να νιώθεις ερωτευμένος, παντρεύεται τον επιφανή γιατρό Χουβενάλ Ουρμπίνο. Τα χρόνια περνούν, ο Φλορεντίνο κάνει διάφορες σχέσεις, αλλά ποτέ δεν μπορεί να ξεπεράσει την αγάπη του για τη Φερμίνα. Tελικά, το ζευγάρι ενώνεται, γέρικο, κοντά στα 80 πια, μετά από 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 μέρες, όσα ακριβώς χρόνια μετρά ο έρωτας αυτός.
Μιχάλης Μιχαήλ

» Περιμένω να δω το αφιέρωμα στον Ούγγρο κινηματογραφιστή Μπέλα Ταρ, που αρχίζει την Πέμπτη 25 και θα ολοκληρωθεί στις 31/10. Συγκεκριμένα, θα ήθελα να δω την τελευταία του ταινία Ο άνθρωπος από το Λονδίνο, βασισμένη στο αστυνομικό μυθιστόρημα του αγαπημένου μου Ζoρζ Σιμενόν, όπου ο ήρωάς του, ο μοναχικός Μαλόιν, ζει μια ζωή κενή από προσδοκίες, στην άκρη της θάλασσας. Όμως γίνεται μάρτυρας ενός φόνου και όλα αλλάζουν απότομα, ενώ σκέψεις για τη σημασία της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης καταλαμβάνουν τη μέχρι τότε άχρωμη ζωή του. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι και η πρώτη του, η Οικογενειακή φωλιά, οι Αρμονίες του Werckmeistre και η τηλεοπτική μεταφορά του Μάκβεθ.
Μαρκέλλα Ανδρικάκη

» Ανυπομονώ να συμμετάσχω στο διαδικτυακό μυθιστόρημα End of this world (www.endofthisworld.com) που κάνει πρεμιέρα την 1/11. Η ιδέα πάει ως εξής: ένα πρωινό Δευτέρας του 2008 ένας συνηθισμένος άνθρωπος λερώνει με καφέ το πουκάμισό του καθώς πηγαίνει στη δουλειά, δημιουργώντας μια αλυσίδα παράξενων συμπτώσεων που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στον αφανισμό. Αυτό είναι και το πρώτο κεφάλαιο του διαδικτυακού μυθιστορήματος End of this world - τα μόνα κεφάλαια μαζί με το τελευταίο που έχουν ήδη γραφτεί. Στα ενδιάμεσα κεφάλαια μπορούν να συνεισφέρουν επίδοξοι συγγραφείς και ερασιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Την επίσημη τελική εκδοχή κάθε κεφαλαίου και κατ’ επέκταση ολόκληρου του έργου θα αποφασίζουν τα μέλη της κοινότητας των συμμετεχόντων με ψηφοφορία.
Δέσποινα Τριβόλη

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζέρι Σάινφελντ δηλώνει πλέον ότι δεν πιστεύει ότι η «ακραία αριστερά» έχει καταστρέψει την κωμωδία

Πολιτισμός / Ο Τζέρι Σάινφελντ δηλώνει πλέον ότι δεν πιστεύει ότι η «ακραία αριστερά» έχει καταστρέψει την κωμωδία

Παραδέχεται πως αυτή η άποψη ήταν λανθασμένη και αναφέρει πως οι κωμικοί πρέπει να προσαρμόζονται στις αλλαγές της κοινωνίας, όπως κάνουν οι σκιέρ όταν πλοηγούνται σε δύσκολες πίστες
LIFO NEWSROOM
Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Lifetime Achievement SAG 2025

Πολιτισμός / Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Lifetime Achievement SAG 2025

Η πρόεδρος του σωματείου, Φραν Ντρέσερ, χαρακτήρισε τη Φόντα «μια πρωτοπόρο και εξαιρετικά ταλαντούχα, μια δυναμική προσωπικότητα που έχει διαμορφώσει το τοπίο της ψυχαγωγίας, της ακτιβιστικής δράσης και της κουλτούρας με αδιάκοπο πάθος»
LIFO NEWSROOM
65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Έναρξη με «Maria» και Αντζελίνα Τζολί

Πολιτισμός / 65ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Έναρξη με «Maria» και Αντζελίνα Τζολί

Η πολυαναμενόμενη ταινία του Πάμπλο Λαραΐν για τη Μαρία Κάλλας θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ - Λήξη με την ταινία «The End» του Τζόσουα Οπενχάιμερ, παρουσία του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη.
LIFO NEWSROOM
«Joker: Folie à Deux»: Αναμένεται να χάσει έως 200 ελατ. δολάρια από τις εισπράξεις

Πολιτισμός / «Joker: Folie à Deux»: Αναμένεται να χάσει έως 200 εκατ. δολάρια από τις εισπράξεις

Η Warner Bros. υπερασπίστηκε την ταινία, τονίζοντας ότι συνεχίζει να παίζεται στους κινηματογράφους και αναμένεται να κερδίσει περισσότερα έσοδα όταν κυκλοφορήσει στις πλατφόρμες οικιακής ψυχαγωγία
LIFO NEWSROOM
Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φονικά χαμόγελα, Ιρλανδοί ράπερ και ο Ντόναλντ Τραμπ από αύριο στους κινηματογράφους

Από τη βιογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και το κοψοχολιαστικό «Smile 2» μέχρι τη ρομαντική φαντασία του «Beast» και το απόλυτο crowdpleaser «Kneecap», το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας προέκυψε πολύ δυνατό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Ήμασταν τρομοκρατημένοι»- Ο γιος της θυμάται την εποχή όπου ήταν εθισμένη σε αλκοόλ και ναρκωτικά

Πολιτισμός / Ο γιος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ αποκαλύπτει πώς η μητέρα του δέχτηκε να μπει σε κέντρο αποκατάστασης

Η διάσημη σταρ ήταν εθισμένη στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά - Ο γιος της, Christopher Wilding, εξηγεί ότι η Τέιλορ υπέφερε από φυσικούς πόνους, ιδιαίτερα στην πλάτη, που την οδήγησαν στη χρήση ισχυρών αναλγητικών φαρμάκων
LIFO NEWSROOM
Ο Πολ Μεσκάλ στο νέο εξώφυλλο της GQ: Ο άνθρωπος πίσω από τους ρόλους και η νέα πρόκληση του «Gladiator II»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο νέο εξώφυλλο του GQ: Ο άνθρωπος πίσω από τους ρόλους και η νέα πρόκληση του «Gladiator II»

Αναφερόμενος στην επαγγελματική του πορεία, ο Μεσκάλ παραδέχεται ότι ο ρόλος του Connell στο Normal People τον εκτόξευσε σε μια νέα κλίμακα δημοσιότητας, αλλά του έδωσε και την ευκαιρία να εξελιχθεί ως ηθοποιός
LIFO NEWSROOM