Η Σαουδική Αραβία καταργεί το μαστίγωμα - Τι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο

Η Σαουδική Αραβία καταργεί το μαστίγωμα - Τι αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο Facebook Twitter
0

Η Σαουδική Αραβία θα καταργήσει το μαστίγωμα ως μορφή τιμωρίας, σύμφωνα με νομικό έγγραφο που δημοσίευσαν μέσα ενημέρωσης.

Η οδηγία του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφέρει πως το μαστίγωμα να αντικατασταθεί από φυλάκιση ή πρόστιμα. 

Επίσης σημειώνει πως πρόκειται για επέκταση των μεταρρυθμίσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επιχειρεί ο βασιλιάς Σαλμάν με τον γιο του, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η Σαουδική Αραβία έχει δεχθεί έντονη κριτική για την φυλάκιση αντιφρονούντων και την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.  

Η τελευταία φορά που μαστίγωμα έγινε πρωτοσέλιδο στη χώρα ήταν το 2015 όταν ο μπλόγκερ Raif Badawi τιμωρήθηκε δημοσίως με αυτόν τον τρόπο, επειδή φέρεται να καταδικάστηκε για κυβερνοεπιθέσεις και προσβολή στο Ισλάμ.

Υποβλήθηκε σε 1.000 μαστιγώματα σε εβδομαδιαία βάση αλλά παγκόσμια κατακραυγή και αναφορές πως κινδύνευε να πεθάνει έδωσαν τέλος στο συγκεκριμένο κομμάτι της καταδίκης του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM