Oscar, Mommy, Sleeparchive

Oscar, Mommy, Sleeparchive Facebook Twitter
Mommy
0

» Θα το πάρει το Όσκαρ ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις; Απ’ ό,τι φαίνεται, όλα δείχνουν πως ναι. Περιμένω να δω το There will be blood και να καταλάβω γιατί γίνεται τόσος χαμός γύρω από αυτό. Μιλάνε βέβαια όλοι για αριστούργημα, ένα επικό δράμα εξουσίας και εκδίκησης που είχε χρόνια να βγει από το Χόλιγουντ. Έχει γίνει ήδη κλασικό πριν την ώρα του. Το τρέιλερ, όταν το πρωτοείδα, δεν με έπεισε καθόλου, αλλά δεν ήξερα τότε ότι από πίσω κρύβεται ο Πολ Τόμας Άντερσον. Αυτό με κάνει διπλά περίεργη. Είναι εξάλλου ένας από τους καλύτερους σύγχρονους Αμερικανούς σκηνοθέτες. Εκτός από αυτό, έρχεται ο θρυλικός MC Awol One στο Βios την Κυριακή στις 24 του μηνός.
Μαρία Παππά

» Περιμένω με προσμονή την άφιξη του Sleeparchive στα decks του Fetisch στις 22 Φεβρουαρίου. Ως άξιος απόγονος του εγκεφαλικού Plastikman, ο Γερμανός παραγωγός εναποθέτει στρώματα απειλητικού θορύβου πάνω σε στροβιλιστικές λούπες, μετατρέποντάς μας σε ψηφιακούς δερβίσηδες. Στις 23 Φεβρουαρίου η Klik καλεί το δίδυμο του Superpitcher και του Michael Mayer (aka Supermayer) στο Hilton Ballroom. Το φετινό ντεμπούτο άλμπουμ τους Save The World αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα δισκάκια που κυκλοφόρησε φέτος η γερμανική Kompakt. Στις 21 Φεβρουαρίου όλοι ραντεβού στο Gagarin 205, όπου οι Tied and Tickled Trio θα μας παρουσιάσουν το εκπληκτικό φετινό τους άλμπουμ Aelita. Dubby, κινηματογραφικές ενορχηστρώσεις που θα μας βυθίζουν σε ένα πολυπρισματικό ηχητικό σύμπαν.
Σοφία Ιγνατίδου

» Περιμένω την έκθεση δύο βετεράνων γελοιογράφων στο ΜΟΜΜΥ bar-restaurant, από τη Δευτέρα 3 έως την Κυριακή 30 Μαρτίου 2008. Ο Ηλίας Σκουλάς και ο Κώστας Βλάχος καυτηριάζουν διαχρονικά και επίκαιρα κοινωνικοπολιτικά θέματα μέσα από τις δουλειές τους, με έξυπνο χιούμορ και μαστοριά στην τέχνη της γελοιογραφίας. Αρκετά από τα σκίτσα που θα εκτεθούν είναι εμπνευσμένα από την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς το 2008 έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ «Έτος Περιβάλλοντος».
Μιχάλης Μιχαήλ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρση Σωτηροπούλου στη LiFO: «Παραμένω ψύχραιμη»

Βιβλίο / «Παραμένω ψύχραιμη»: Η Έρση Σωτηροπούλου σχολιάζει στη LiFO τα προγνωστικά για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που τη θέλουν να «παίζει» ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς νικητές του φετινού βραβείου;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ