Κλινική στο Περιστέρι: «Γιατρός με κορωνοϊό δεν φορούσε μάσκα» - Στον εισαγγελέα συγγενείς των νεκρών

Κλινική στο Περιστέρι: «Γιατρός με κορωνοϊό δεν φορούσε μάσκα» - Στον εισαγγελέα συγγενείς των νεκρών Facebook Twitter
0

Στην εισαγγελία καλούνται να καταθέσουν τα συγγενικά πρόσωπα ασθενών που νοσηλεύονταν σε κλινική του Περιστερίου με κρούσματα Covid-19 και κατέληξαν από κορωνοϊό

Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας της Εισαγγελίας Αθηνών, σχετικά με την τήρηση ή μη των πρωτοκόλλων υγιεινής στην κλινική, τα συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού των θυμάτων καλούνται για να καταθέσουν. Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν σε ποιο βαθμό υπήρχαν ελλείψεις και παραλήψεις σε ό,τι αφορά τα υγειονομικά μέτρα. 

Μεταξύ των ατόμων που κλήθηκαν να καταθέσουν είναι ο Κώστας Ασημακόπουλος. Τα τελευταία 2,5 χρόνια ο πατέρας του νοσηλευόταν στην κλινική του Περιστερίου και επί 17 συνεχή χρόνια έκανε αιμοκάθαρση εκεί. Κατέληξε τελικά από κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε ο κ. Ασημακόπουλος, επισκεπτόταν τον πατέρα του δυο φορές την εβδομάδα. «Τις κρίσιμες τελευταίες μέρες, πριν αλλά και μετά την είδηση για ύπαρξη κρουσμάτων στην κλινική, κάτι που πληροφορήθηκα από την τηλεόραση και όχι από την διοίκηση του νοσοκομείου, δεν γινόταν θερμομέτρηση στους επισκέπτες, δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ενώ οι συνοδοί των ασθενών ήταν μέσα στους θαλάμους», καταγγέλλει επωνύμως, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». 

Ο γιος του θανόντα, Γιώργος Ασημακόπουλος κλήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών και θα καταθέσει την προσεχή Παρασκευή. Κατά τα λεγόμενα του ίδιου, «ο γιατρός που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό δεν φορούσε μάσκα, ενώ ο κόσμος πήγαινε κανονικά στην κλινική για εξετάσεις χωρίς να τον έχουν προειδοποιήσει για όσα συνέβαιναν με τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα».

Σύμφωνα με την μαρτυρία του που μένει να εξακριβωθεί, μέσα στους θαλάμους φιλοξενούνταν έως και πέντε ασθενείς και ούτε οι νοσοκόμες φορούσαν μάσκα.

Η δικηγόρος του, κα Μαριζάνα Κίκιρη λέει: «Ο εντολέας μου έχει βιώσει ο ίδιος με προσωπική εμπειρία τις πράξεις και τις παραλείψεις των υπευθύνων και των εργαζόμενων της κλινικής που είχε ως συνέπεια την διάδοση του ιού και περαιτέρω τον θάνατο του πατέρα του αλλά κι άλλων ασθενών . Είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε όλες τις δέουσες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης την οποία υπέστη».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM