Τι κάνουν οι Έλληνες στα smartphones και τα tablets τους;

Τι κάνουν οι Έλληνες στα smartphones και τα tablets τους; Facebook Twitter
Οι κάτοχοι smartphone, που στην πλειοψηφία τους είναι 18-44 ετών και ανύπανδροι/ες, χωρίζονται σε 55% άνδρες και 45% γυναίκες, ενώ οι κάτοχοι tablet είναι κυρίως έγγαμοι, 35-54 ετών και χωρίζονται σε 60% άνδρες και 40% γυναίκες.
2

Μια πρόσφατη έρευνα που διαξήγαγε σε ένα δείγμα 3.500 ανδρών και γυναικών, 18-54 ετών η εταιρεία Tempo OMD, παρουσιάζει "τα 19 πράγματα που φοβόμασταν να ρωτήσουμε σχετικά με την χρήση smartphones και tablets" αλλά και τη γενικότερη σχέση των Ελλήνων με την mobile τεχνολογία.

Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 51% των Ελλήνων διαθέτει Smartphone, ενώ το 10% διαθέτει tablet, 77% laptop και το 29% παιχνιδοκονσόλα (Playstaion, Xbox κ.α.).

Οι κάτοχοι smartphone, που στην πλειοψηφία τους είναι 18-44 ετών και ανύπανδροι/ες, χωρίζονται σε 55% άνδρες και 45% γυναίκες, ενώ οι κάτοχοι tablet είναι κυρίως έγγαμοι, 35-54 ετών και χωρίζονται σε 60% άνδρες και 40% γυναίκες.

Η πλειοψηφία των κατόχων smartphone και tablet τα χρησιμοποιεί για social networking, να παίξει παιχνίδια, να διαβάσει τα νέα, και τα αθλητικά, να πάρει ταξιδιωτικές πληροφορίες, να μάθει τον καιρό και να ψωνίσει online (κατηγορία που βρίσκεται σε άνοδο).

Παράλληλα, οι Έλληνες χρησιμοποιούν τα smartphone και τα tablet, σαν "δεύτερη οθόνη" ενώ παρακολουθούν τηλεόραση κατά 40% ενώ τα τρία δημοφιλέστερα site που επισκέπτονται οι χρήστες μέσω των gadgets τους ως second screen είναι το Facebook, το Google+ και το Twtter.

Οι πιό δημοφιλείς εφαρμογές που βρίσκονται στα περισσότερα mobile gadgets των Ελλήνων είναι (χωρίς σειρά δημοφιλίας) τα εξής: Facebook, Viber, Whats App, Instagram, Google Maps,YouTube, Shazam, Skype, Twitter, Foursquare, Candy Crush Saga, Angry Birds και το ελληνικό Taxibeat.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα της πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας, ξεφυλλίζοντας την παρακάτω παρουσίασή της:

ΠΗΓΗ: Tempo-OMD

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια