Aegean και Airbus επικύρωσαν την «αγορά μαμούθ» ύψους 5 δισεκατομμυρίων

Aegean και Airbus επικύρωσαν την «αγορά μαμούθ» ύψους 5 δισεκατομμυρίων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Υπεγράφη σήμερα η για πολλούς ιστορική συμφωνία μεταξύ της Aegean και της Airbus, για την αγορά έως 42 αεροσκαφών από τον γαλλογερμανικό κολοσσό.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ και αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική επένδυση όλων των εποχών.

Τα νέα αεροσκάφη θα ενισχύσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας, «μέσω των υπερσύγχρονων κινητήρων που βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρία».

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για επένδυση η οποία ανοίγει «νέες προοπτικές τόσο για εμάς και για τους επιβάτες μας, όσο και για τη χώρα», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον ιδρυτή της εταιρείας, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Παράλληλα, η Aegean προχωρά άμεσα και με ορίζοντα ολοκλήρωσης 18-24 μήνες, στην κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου 12.000 τ.μ., συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το κέντρο θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας, αλλά και υπερσύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων και θα καλύπτει πλέον στην Ελλάδα όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού της Aegean, των πιλότων, αλλά και των πληρωμάτων καμπίνας.

Ο CEO της Airbus Τόμας Έντερς σημείωσε ότι «η Aegean είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρίας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις. H εταιρία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία της χώρας και να βγει ακόμα πιο ισχυρή.

Η εστίαση της Aegean στους επιβάτες και η προσοχή της στην ποιοτική εξυπηρέτηση, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο βραβευμένες αεροπορικές εταιρίες σε ικανοποίηση επιβατών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η AEGEAN επέλεξε την Airbus για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του στόλου της στο μέλλον».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM