FAZ: 83,5 τόνους χρυσού αγόρασαν οι Γερμανοί φέτος- 100% αύξηση σε σύγκριση με το 2019

FAZ: 83,5 τόνους χρυσού αγόρασαν οι Γερμανοί φέτος- 100% αύξηση σε σύγκριση με το 2019 Facebook Twitter
EPA
0

Ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα χρυσού αγόρασαν οι Γερμανοί το πρώτο εξάμηνο του 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο οι Γερμανοί αγόρασαν ράβδους και νομίσματα συνολικού βάρους 83,5 τόνων, σύμφωνα με τη FAZ που επικαλείται στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού. Αυτή η ποσότητα αποτελεί αύξηση που ξεπερνά το 100%, σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Αντίθετα με αυτή την εικόνα από τη Γερμανία, σε διεθνές επίπεδο η ζήτηση για χρυσό με τη μορφή ράβδων και νομισμάτων μειώθηκε, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε μείωση της τάξεως του κατά 17%, σε σχεδόν 400 τόνους.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, υπάρχει μια «σαφής διαφοροποίηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης»: οι πωλήσεις μειώθηκαν στις περισσότερες χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και αυξήθηκαν στη Δύση.

Ο χρυσός θεωρείται ασφαλής επένδυση, εν μέσω της αβεβαιότητας που προκαλεί στις αγορές η πανδημία του κορωνοϊού. Πριν από λίγες ημέρες, η τιμή έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών, στα 1.944,71 δολάρια ανά ουγγιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ FAZ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Gen Z θα γίνει η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία «περίπου το 2035», σύμφωνα με νέα μελέτη

Οικονομία / H Gen Z θα γίνει η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία «περίπου το 2035», σύμφωνα με νέα μελέτη

«Είναι πιθανό να είναι από τις πιο ανατρεπτικές γενιές για τις οικονομίες, τις αγορές και τα κοινωνικά συστήματα», προβλέπουν οι ερευνητές, αν και επισημάνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι zoomers σήμερα
LIFO NEWSROOM
ΟΟΣΑ: Αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη λόγω Τραμπ

Οικονομία / ΟΟΣΑ: Αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη λόγω Τραμπ

Οι εμπορικές εντάσεις που εκδηλώνονται μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην Λευκό Οίκο, η γεωπολιτική και η πολιτική αβεβαιότητα σε πολλές χώρες επιδεινώνουν τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης εξηγεί ο ΟΟΣΑ 
LIFO NEWSROOM