Golden Visa: Ειδικές άδειες διαμονής και για επενδύσεις που δεν αφορούν ακίνητα

Επέκταση της Golden Visa Facebook Twitter
pixabay
0

Ειδικό τμήμα για τη χορήγηση αδειών διαμονής σε επενδυτές από τρίτες χώρες έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και λίγες μέρες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

H απόκτηση επενδυτικής βίζας θα γίνεται και μέσω επενδύσεων εκτός του κλάδου των ακινήτων, όπως εισφορές κεφαλαίου, αγορές ομολόγων, προθεσμιακές καταθέσεις. Οι επενδύσεις θα πρέπει να ξεκινούν από τα 250.000 ευρώ, ενώ το νομοσχέδιο προβλέπει fast track διαδικασίες.

Μάλιστα για τα νομικά πρόσωπα, προβλέπονται από 3 έως και 10 άδειες διαμονής, ανάλογα με το ύψος της επένδυσης, ενώ επιτρέπεται η χορήγηση επιπλέον 10 αδειών διαμονής σε δεύτερο χρόνο, για την υλοποίηση και λειτουργία του ίδιου επενδυτικού σχεδίου. Η διάρκεια της ειδικής άδειας διαμονής επενδυτών θα έχει ισχύ πέντε χρόνια και θα ανανεώνεται για άλλα πέντε, εφόσον συνεχίζεται η η επένδυση.

Σύμφωνα με το Money Review, μεταξύ άλλων, οι προϋποθέσεις είναι:

 1. Αγορά ακινήτου αξίας 250.000 ευρώ και άνω (Golden Visa)

2. Εισφορά κεφαλαίου τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε: α) εταιρεία ή οποία έχει έδρα ή εγκατάσταση στην Ελλάδα β) Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία που έχει σκοπό να επενδύει αποκλειστικά στην Ελλάδα για την απόκτηση μετοχών σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου γ) Εταιρεία Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών για απόκτηση μετοχών ή σε Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών για απόκτηση μεριδίων εφόσον έχουν ως σκοπό να επενδύουν αποκλειστικά σε επιχειρήσεις με έδρα ή και εγκατάσταση στην Ελλάδα

3. Αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με αξία κτήσης τουλάχιστον 400.000 ευρώ και υπολειπόμενη διάρκεια κατά τον χρόνο αγοράς τρία τουλάχιστον έτη μέσω πιστωτικού ιδρύματος εγκατεστημένου στην Ελλάδα.

4. Προθεσμιακή κατάθεση ύψους τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε ημεδαπό πιστωτικό ίδρυμα, τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας, με πάγια εντολή ανανέωσης.

5. Αγορά μετοχών, εταιρικών ομολόγων ή και ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου αξίας κτήσης τουλάχιστον 800.000 ευρώ, τα οποία εισάγονται σε διαπραγμάτευση ή διαπραγματεύονται σε ρυθμιζόμενες αγορές ή πολυμερείς μηχανισμούς διαπραγμάτευσης που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μέτρα: Η εξειδίκευση για τράπεζες, χαμηλοσυνταξιούχους, ενστόλους

Οικονομία / Νέα μέτρα: Πιο νωρίς το επίδομα στους ενστόλους – Σε ποιες πληρωμές μηδενίζεται η χρέωση

Η εξειδίκευση για τράπεζες, χαμηλοσυνταξιούχους, ενστόλους - Από τα μέσα Ιανουαρίου σε ισχύ τα μέτρα για τις χρεώσεις τραπεζών - Στα 100 ευρώ μηνιαίως το επίδομα επικινδυνότητας στους ενστόλους, από 1η Ιουλίου 2025
LIFO NEWSROOM