Πιθανές αυξήσεις στα διόδια από το 2023 λόγω πληθωρισμού

Πιθανές αυξήσεις στα διόδια από το 2023 λόγω πληθωρισμού Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Πιθανό είναι ένα νέο «κύμα» αυξήσεων στα διόδια από το 2023 καθώς οι οδικές παραχωρήσεις που έχουν γίνει είναι συνδεδεμένες με τον τιμάριθμο και ακολουθούν τις πληθωριστικές τάσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του imerisia.gr, αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να δούμε σημαντικές αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2023, σε ποσοστά που δεν έχουμε δει στο παρελθόν. 

Παράλληλα, οι δαπάνες συντήρησης έχουν των αυτοκινητοδρόμων έχουν αυξηθεί ξεκινώντας από τις ασφαλτοστρώσεις μέχρι τον ηλεκτροφωτισμό.

Ωστόσο, μια ενδεχόμενη αύξηση των διοδίων δεν δείχνει τόσο απλή υπόθεση. Από τη μία μια υπέρμετρη αύξηση που θα ακολουθούσε τον φετινό καλπάζοντα πληθωρισμό μπορεί να σημαίνει αύξηση εσόδων για τις εταιρείες παραχώρησης, από την άλλη όμως μπορεί να σημάνει και μείωση της κίνησης ή επιλογή μετακίνησης με άλλο μέσο μεταφοράς.

Πάντως, ενδεικτικά αν για παράδειγμα επέλθει αύξηση της τάξης του 10%, τότε το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα θα αυξηθεί κατά 3 με 4 ευρώ. Για τα φορτηγά βέβαια η αύξηση αυτή αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM