Αποκλείστηκε από τα Όσκαρ το τραγούδι «Forbidden Road» του Ρόμπι Γουίλιαμς

Αποκλείστηκε από τα Όσκαρ το τραγούδι «Forbidden Road» του Ρόμπι Γουίλιαμς Facebook Twitter
Ρόμπι Γουίλιαμς
0

Το τραγούδι του Ρόμπι Γουίλιαμς, «Forbidden Road», από την ταινία «Better Man», αποκλείστηκε από τα Όσκαρ, σύμφωνα με το Variety, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληροί τους κανόνες της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Το τραγούδι του Ρόμπι Γουίλιαμς είχε προκριθεί για υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, αλλά αποκλείστηκε επειδή θεωρήθηκε ότι «ενσωματώνει υλικό από ένα υπάρχον τραγούδι που δεν γράφτηκε για την ταινία».

Σύμφωνα με τους κανόνες της Ακαδημίας, η μουσική και οι στίχοι ενός τραγουδιού πρέπει να είναι πρωτότυποι και να έχουν γραφτεί ειδικά για την κινηματογραφική ταινία.

Οι ομοιότητες με παλαιότερο τραγούδι

Η μελωδία του «Forbidden Road» περιέχει αξιοσημείωτες ομοιότητες με το τραγούδι «I Got a Name» των Τσαρλς Φοξ και Νόρμαν Γκίμπελ, που ερμήνευσε ο Τζιμ Κρος στην ταινία του 1973 «The Last American Hero». Σημειώνεται πως ο Τσαρλς Φοξ είναι ένα από τα τρία μέλη του μουσικού κλάδου της Ακαδημίας.

Σε επιστολή που εστάλη στα 400 μέλη του τμήματος μουσικής της Ακαδημίας, αναφέρεται: «Πρόκειται για μια απόφαση που τιμά τους κανόνες μας και προστατεύει την ιδιαίτερη φύση των κατηγοριών Πρωτότυπου Τραγουδιού και Πρωτότυπης Μουσικής».

Η ταινία, μια ημι-βιογραφική μουσική παραγωγή για τον Βρετανό τραγουδιστή της ποπ, σκηνοθετήθηκε από τον Μάικλ Γκρέισι και περιγράφει τη ζωή και την καριέρα του Ρόμπι Γουίλιαμς.

Η ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου, ενώ η τελετή απονομής αναμένεται να γίνει στις 10 Μαρτίου 2024.
 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM