«Barbie»: Η Warner Bros απαντά στις αντιδράσεις σε Βιετνάμ και Φιλιππίνες

Απάντηση της Warner Bros στις αντιδράσεις της ταινίας «Barbie» σε Βιετνάμ και Φιλιππίνες Facebook Twitter
Φωτ.: Warner Bros. Pictures / Twitter
0

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ταινία «Barbie» σε Βιετνάμ και Φιλιππίνες, η Warner Bros έδωσε τη δική της απάντηση.

Η ταινία της «Barbie» περιλαμβάνει έναν χάρτη που φαίνεται να παρουσιάζει την πολιτική της «Γραμμής των Εννέα Σημείων» της Κίνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian», η Warner Bros υπερασπίστηκε τον συγκεκριμένο χάρτη και διευκρίνισε σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το Reuters ότι δεν είχε κανένα σημαντικό νόημα.

«Ο χάρτης στη Barbie Land (Χώρα της Μπάρμπι) είναι ένα φανταστικό, παιδικό σχέδιο με κηρομπογιές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινηματογραφικού στούντιο. Σημειώνεται επίσης πως «τα σκίτσα απεικονίζουν το φανταστικό ταξίδι της Barbie από τη χώρα της στον πραγματικό κόσμο. Δεν υπήρξε πρόθεση να γίνει κάποιου είδους δήλωση».

Να σημειωθεί πως η Κίνα διεκδικεί μεγάλο μέρος της Νότιας Σινικής Θάλασσας ή Θάλασσας της Νότιας Κίνας, αλλά στην οριοθέτησή της αντιτίθενται το Βιετνάμ και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. Το 2016, με απόφασή του στην υπόθεση μεταξύ Κίνας-Φιλιππίνων, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε πως τα κινεζικά επιχειρήματα στη Νότια Σινική Θάλασσα παραβιάζουν τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Δεν θα προβληθεί η ταινία «Barbie» στο Βιετνάμ

Η ταινία «Barbie» είχε προγραμματιστεί να αρχίσει να προβάλλεται σε κινηματογραφικές αίθουσες στο Βιετνάμ στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι οι προβολές δεν θα πραγματοποιηθούν και ότι οι αφίσες που διαφήμιζαν την ταινία έχουν αφαιρεθεί από τις ιστοσελίδες των διανομέων ταινιών. Ορισμένοι γερουσιαστές στις Φιλιππίνες έχουν ζητήσει την απαγόρευση της «Barbie» και η ταινία εξετάζεται από την Επιτροπή Αναθεώρησης και Ταξινόμησης Ταινιών και Τηλεοπτικών Σειρών των Φιλιππίνων.

«Η ταινία Barbie είναι μυθοπλασία, όπως και η "Γραμμή των Εννέα Σημείων", είπε η γερουσιαστής Ρίζα Χοντιβέρος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian. «Τουλάχιστον, στους κινηματογράφους μας θα πρέπει να υπάρχει μία ρητή επισήμανση ότι η "Γραμμή των Εννέα Σημείων" είναι αποκύημα της φαντασίας της Κίνας», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM
Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM