Δύο υποσχόμενες queer ταινίες έρχονται στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

Δύο υποσχόμενες queer ταινίες έρχονται στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας Facebook Twitter
Tο Great Freedom είναι μια ταινία αρκετά σκληρή
0

Μερικοί από τους χαρακτηριστικότερους τίτλους του queer κινηματογραφικού κανόνα έχουν κάνει την πρεμιέρα τους στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβαλ Αθηνών – Νύχτες Πρεμιέρας μέσα στα χρόνια. Και φέτος, ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες που αφουγκράζονται και απηχούν ανησυχίες της LGBTQ κοινότητας, θα προβληθούν δύο που φιλοδοξούν να κερδίσουν με το σπαθί τους μια θέση στον ως άνω κανόνα. Ο λόγος για το Sublet του Eytan Fox και το  Great Freedom του Sebastian Meise.  

Στο Sublet μεσήλικος, φτασμένος ταξιδιωτικός συγγραφέας των New York Times σε κρίση ηλικίας καταφθάνει στο σημερινό Τελ Αβίβ για να συντάξει ένα άρθρο για την πόλη και ερωτεύεται τον εκμισθωτή του, έναν εικοσάρη φιλόδοξο σκηνοθέτη ταινιών arthouse τρόμο. Το γλυκύτατο τρέιλερ υπόσχεται μια «σύντομη συνάντηση» ανάμεσα σε εκπροσώπους δυο διαφορετικών γενεών, που έχουν λίγες μέρες μπροστά τους για να διαπιστώσουν αν αυτά που τους ενώνουν, είναι περισσότερα από εκείνα που τους χωρίζουν. Πρωταγωνιστούν ο βετεράνος και βραβευμένος με Τόνυ John Benjamin Hickey, που λέγεται ότι δίνει μια θαυμάσια ερμηνεία, και ο πρωτοεμφανιζόμενος Niv Nissim.

Στο Great Freedom, μια ταινία αρκετά σκληρή, όπως φαίνεται από το τρέιλερ της, ένας ομοφυλόφιλος στη Δυτική Γερμανία των ‘60s φυλακίζεται ξανά και ξανά λόγω μιας απάνθρωπης νομοθετικής ρύθμισης που καθιστούσε την ομοφυλοφιλία ποινικό αδίκημα. Κατά τις κρατήσεις του στο σωφρονιστικό ίδρυμα θα συνάψει μια ιδιαίτερη σχέση με έναν συγκρατούμενό του, που από την αρχική αποστροφή, θα μετατραπεί σε έρωτα. Πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος ζεν πρεμιέ του γερμανικού σινεμά Franz Rogowski. Η ταινία πήρε βραβείο Επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του φετινού φεστιβάλ των Καννών και λέγεται ότι το φινάλε της θα έκανε και μια πέτρα να κλάψει.

Το 27o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου σε θερινές αλλά και κλειστές αίθουσες, καθώς και online.

Περισσότερες πληροφορίες στο aiff.gr.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM