Frankenstein: Ένα από τα μόλις 500 αντίτυπα της πρώτης έκδοσης του 1818 πωλήθηκε για 1,17 εκατ. δολ.

Frankenstein: Ένα από τα μόλις 500 αντίτυπα της πρώτης έκδοσης του 1818 πωλήθηκε για 1,17 εκατ. δολ. Facebook Twitter
0

Η Mary Shelley ήταν μόλις 18 ετών όταν ονειρεύτηκε την ιστορία της για έναν «χλωμό μαθητή των απαγορευμένων τεχνών» και το «φρικτό φάντασμα ενός ανθρώπου» που δημιούργησε.

Τώρα μια πρώτη έκδοση του «Frankenstein» ή «The Modern Prometheus» κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του πιο ακριβού τυπωμένου έργου από γυναίκα συγγραφέα, καθώς πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,17 εκατ. δολαρίων.

Η συγκεκριμένη έκδοση ήταν ένα από τα 500 αντίτυπα του μυθιστορήματος, που τυπώθηκαν το 1818 και η πρώτη που βγαίνει σε δημοπρασία από το 1985.

Το αντίτυπο του «Frankenstein» αποτελείται από τρεις τόμους και φέρει τα αρχικά εξώφυλλα της εκτύπωσης του 1818. Ο οίκος δημοπρασιών Christie's, που έκανε λόγο για «εξαιρετικά σπάνιο» αντίτυπο, είχε εκτιμήσει πως θα πωληθεί μεταξύ 200.000- 300.000 δολαρίων, αλλά έκλεισε μακράν μεγαλύτερη προσφορά.

Πρόκειται για νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη τιμή πώλησης τυπωμένου έργου που γράφτηκε από γυναίκα συγγραφέα. Οι προσφορές που υποβλήθηκαν ήταν από συλλέκτες απ’ όλο τον κόσμο.

Το ρεκόρ για τυπωμένο έργο από γυναίκα κατείχε μέχρι σήμερα η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «Emma» του 1816 της Jane Austen, το οποίο πωλήθηκε από τον οίκο Bonhams το 2008 έναντι 150.000 λιρών.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Πολιτισμός / Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Ο βιογράφος του Αλέν Ντελόν, δήλωσε πως ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός «από σεξουαλική άποψη είχε εξερευνήσει τα πάντα, με άνδρες, με γυναίκες και κάνοντας τρίο»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ