George R.R. Martin: «Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το τέλος του Game of Thrones»

George R.R. Martin: «Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το τέλος του Game of Thrones» Facebook Twitter
FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES
1

Μάλλον απογοητευμένος είναι ο George R.R. Martin από το τέλος του Game of Thrones και όχι επειδή αυτό δεν θα είναι θεαματικό και ανατρεπτικό, αλλά επειδή τα γεγονότα τον πρόλαβαν από κάθε άποψη. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Entertainment Weekly ο συγγραφέας του βιβλίου πάνω στο οποίο "πάτησε" το σενάριο της πιο επικής σειράς των τελευταίων ετών διαφαίνεται μία δυσφορία για τον τρόπο που τα βιβλία έμειναν πίσω και οι κύκλοι της σειράς ξέφυγαν σε πλοκή και εξελίξεις 

«Ήταν μια απίστευτη διαδρομή όλο αυτό», είπε ο συγγραφέας και συνέχισε: «Και σχεδόν όλα ήταν υπέροχα. Προφανώς, ήθελα να τελειώσω αυτά τα βιβλία νωρίτερα, έτσι ώστε η σειρά να μην προηγείται των βιβλίων, προφανώς και δεν περίμεναν ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι».

Τι εννοεί, όμως; Από ένα σημείο και μετά η παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς -και μετά τα απανωτά spoilers- αποφάσισε ότι τα επεισόδια δεν θα ακολουθούν τη ροή των βιβλίων του "Τραγουδιού του Πάγου και της Φωτιάς". Αυτό, σύμφωνα με τους σεναριογράφους έγινε προκειμένου οι φανατικοί τηλεθεατές της σειράς - και κυρίως όσοι δεν είχαν διαβάσει τα βιβλία του Martin- να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανατρέχουν στις σελίδες των βιβλίων για να πληροφορηθούν το "παρακάτω" της υπόθεσης. 

Αυτό, όμως, και τώρα που η σειρά ολοκληρώνεται φέτος με τον 8ο και τελευταίο κύκλο φαίνεται πώς έχει αφήσει πικρή γεύση στο στόμα του "πατέρα" του εμβληματικού σίριαλ. Κυρίως, επειδή μειώθηκε το ενδιαφέρον για την πραγματική ιστορία του Game of Thrones που αφηγείται στα βιβλία του και αυξήθηκε κατακόρυφα η περιέργεια για το πώς θα τελειώσει η τραγική ιστορία των 7 βασιλείων. 

Οπότε, από τη μία αντιλαμβάνεται κανείς τη δυσφορία στο σχόλιο του για το τέλος της σειράς, αλλά είναι ένα σχόλιο που δημιουργεί αίσθηση και αφήνει ερωτήματα που ίσως δεν θα απαντηθούν με το φινάλε της σειράς. 

«Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για το τέλος του Game of Thrones. Είναι το τέλος για πολλούς ανθρώπους», είπε ο Martin. «Δεν είναι το τέλος, όμως, για 'μένα. Είμαι ακόμα πολύ βαθιά μέσα σε αυτό. Ελπίζω να ζήσω αρκετά, γιατί έχω ακόμη πολύ δουλειά να κάνω».

Με στοιχεία από το Entertainment Weekly 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν μας παρατάς ρε Μάρτιν! Το τελευταίο βιβλίο της σειράς, ο Χορός των Δράκων, εκδόθηκε το 2011, όταν ξεκίνησε η τηλεοπτική σειρά. Είχε 8 χρόνια να γράψει δυο βιβλία (και ισχυριζόταν οτι έχει έτοιμες εκατοντάδες σελίδες που δεν χωρούσαν στον Χορό). Φυσικά μετά γούσταρε τους νέους φάν και τα συνέδρια και τα ταξίδια και πλέον δεν χρειάζεται τα χρήματα από τα βιβλία. Φυσικά και οι περισσότεροι θα έχουν στο νου τους το φινάλε του HBO, προφανώς και θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν έστρωνε τον πισινό του να τελειώσει το magnum opus του.