Η 95χρονη Άνγκελα Αλβάρεζ κέρδισε το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη στα Latin Grammys

Η 95χρονη Άνγκελα Αλβάρεζ κέρδισε το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη στα Latin Grammys Facebook Twitter
0

Η 95χρονη Άνγκελα Αλβάρεζ κέρδισε το Latin Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη και έγινε η γηραιότερη νικήτρια του μουσικού βραβείου.

Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία και η Κουβανοαμερικανίδα μουσικός το αποδεικνύει. Η κορυφαία της στιγμή ήρθε μετά από δεκαετίες που έγραφε τραγούδια αλλά τα ερμήνευε μόνο για φίλους και οικογένεια - μέχρι που, σε ηλικία 90 ετών, πήγε στο Avalon, το ιστορικό νυχτερινό κέντρο του Χόλιγουντ, και έδωσε την πρώτη της συναυλία.

Ο εγγονός της, Κάρλος, ηχογράφησε τελικά τα τραγούδια της σε ένα άλμπουμ με τη βοήθεια του ηθοποιού και συμπατριώτη της, που φιλοξένησε εκείνη τη συναυλία: τον Άντι Γκαρσία.

Ο ομώνυμος δίσκος κυκλοφόρησε πέρυσι, προετοιμάζοντας την υποψηφιότητά της στα Latin Grammy.

«Σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα τα όνειρά τους πραγματικότητα, να γνωρίζουν ότι αν και η ζωή είναι δύσκολη, υπάρχει πάντα διέξοδος και με πίστη και αγάπη όλα μπορούν να επιτευχθούν», είπε η Αλβάρεζ στην ομιλία της.

Μεγαλώνοντας στην Κούβα, ο πατέρας και ο παππούς της απαγόρευσαν να ακολουθήσει το όνειρό της για τη μουσική. Έγραφε όμως κρυφά τραγούδια, ενώ παντρεύτηκε και έκανε παιδιά.

Η κουβανική επανάσταση υπό τον Φιντέλ Κάστρο έκανε την Αλβάρεζ να πάρει αυτό που η ίδια αποκάλεσε την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής της: να στείλει τα τέσσερα παιδιά της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί, έφτασαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Pedro Pan, κατά την οποία στάλθηκαν στις ΗΠΑ περισσότερα από 14.000 μέσα σε δύο χρόνια.

Η Αλβάρεζ συνάντησε τα παιδιά της στις ΗΠΑ, με καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, σύμφωνα με την Miami Herald. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνα, Μπατόν Ρουζ. 

Η Αλβάρεζ έχασε τον σύζυγό της και τη μοναχοκόρη της από καρκίνο, ωστόσο, συνέχισε να γράφει τραγούδια και να τραγουδάει. Οι πιο κοντινοί της άνθρωποι ήταν αυτοί που απολάμβαναν τη μουσική της.

Αυτό, όμως, άλλαξε όταν συμφώνησε να συμμετάσχει σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Miss Angela, το οποίο εξιστορεί την ανατροφή της στην Κούβα και την προετοιμασία της για την πρώτη της συναυλία στο Avalon. Το ντοκιμαντέρ κατέγραψε τη στιγμή που ο οικοδεσπότης, Άντι Γκαρσία, συστήθηκε και αστειεύτηκε: «Άκουσα ότι χρειαζόσασταν έναν παίκτη μπόνγκο».

Ο Γκαρσία ήταν εκείνος που της έδωσε, στη συνέχεια, ρόλο στο remake του Father of the Bride. Στην ταινία, τραγουδάει το κουβανέζικο μουσικό πρότυπο Quiéreme Mucho, που σημαίνει αγαπήστε με πολύ.

Ο Κάρλος, της έδωσε την ιδέα να πάει στο Λος Άντζελες και να ηχογραφήσει το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της, ανέφερε το People, επικαλούμενο το Billboard.

«Της τηλεφώνησα και της είπα: "Θέλεις να το κάνουμε αυτό;". Αρχικά, είπε: 'Δεν πάω στο Λος Άντζελες! Για ποιο λόγο;' Και της λέω, 'Για να ηχογραφήσουμε το άλμπουμ σου! Και λέει, 'Εντάξει, είμαι μέσα!’».

«Υπάρχουν άνθρωποι που τα παρατάνε, αλλά εγώ δεν τα παράτησα - πάντα πάλευα», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, την οποία αφιέρωσε στην Κούβα, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. «Σας υπόσχομαι ότι ποτέ δεν είναι πολύ αργά».

Με πληροφορίες Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν έχω έτοιμη λύση αλλά οφείλουμε να συνεργαζόμαστε» λέει ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Πολιτισμός / Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν έχω έτοιμη λύση αλλά οφείλουμε να συνεργαζόμαστε» λέει ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

 «Θα ήθελα να μιλήσουμε περισσότερο για μια εταιρική σχέση παρά να συζητήσουμε για την ιδιοκτησία»: Για το αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα μίλησε ο επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Διαμαντένιο κολιέ που συνδέεται με τη Μαρία Αντουανέτα πουλήθηκε σε δημοπρασία για $4,81 εκατ.

Πολιτισμός / Διαμαντένιο κολιέ που συνδέεται με τη Μαρία Αντουανέτα πουλήθηκε σε δημοπρασία για $4,81 εκατ.

Το κόσμημα φέρει ιστορική σημασία, καθώς θεωρείται ότι περιλαμβάνει μερικά από τα αυθεντικά διαμάντια του θρυλικού "κολιέ των διαμαντιών" που βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου τη δεκαετία του 1780
LIFO NEWSROOM
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η σπουδαία επανεκκίνηση της Καμεράτα ως Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Μουσική / Η συγκινητική επανεκκίνηση της Καμεράτας

Τέσσερα χρόνια, δύο νομοθετικές παρεμβάσεις, τρεις υπουργικές αποφάσεις και μία εκκαθάριση χρειάστηκαν ώστε να μπορέσει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής να κάνει restart και να επανέλθει ως Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ