«Η Επανάσταση των Σκιών»: 6 online παραστάσεις Καραγκιόζη από μια διάσημη οικογένεια καραγκιοζοπαικτών

Η Επανάσταση των Σκιών, έξι on line παραστάσεις Καραγκιόζη από μια διάσημη οικογένεια καραγκιοζοπαικτών Facebook Twitter
0

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ο Καραγκιόζης του Σπυρόπουλου αποφάσισε να δώσει δυναμικό παρών διαδικτυακά.

Με έξι διαφορετικές on line παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι  σπουδαίοι καραγκιοζοπαίκτες, ο Θανάσης και ο Κώστας Σπυρόπουλος, ζωντανεύουν με τον ξεχωριστό τρόπο του Καραγκιόζη και την τέχνη τους στο Θέατρο Σκιών, ηρωικές μορφές της ελληνικής επανάστασης.

Καταξιωμένοι και πολύ αγαπητοί ηθοποιοί θα προλογίζουν την κάθε μία από τις παραστάσεις παρουσιάζοντας την ιστορία, τη δράση και τη σχέση του κάθε ήρωα με το θέατρο σκιών.

● 13/3 & 14/3 «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση»  από τους καραγκιοζοπαίχτες Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

● 20/3 & 21/3 «Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό και παρουσιαστή Κρατερό Κατσούλη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

● 24/3 «Η κυρά-Φροσύνη και ο τύραννος της Ηπείρου Αλή Πασάς» με ιστορική αναδρομή από την ηθοποιό Αρετή Ζαχαριάδου και παράσταση από τους  Θανάση & Κώστα  Σπυρόπουλου.

● 25/3 «Παπαφλέσσας – Ο Μπουρλοτιέρης των ψυχών» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη και παράσταση από τους Θανάση &  Κώστα Σπυρόπουλο.

● 26/3 «Ο Αθανάσιος Διάκος & η Μάχη της Αλαμάνας» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου και παράσταση απ’ τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

● 27/3 «Μάρκος Μπότσαρης – Ο αετός του Καρπενησίου» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Σπύρο Πούλη και παράσταση σε από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.

Την τελευταία παράσταση συνοδεύει  Διαδικτυακή Έκθεση Θεάτρου Σκιών της Οικογένειας Σπυρόπουλου που παρουσιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ημέρες προβολής: 13 & 14 , 20 & 21,  24,  25,  26, 27 Μαρτίου

Ώρες: 10:00 – 23:00

Τιμή εισιτηρίου: 6,5 € 

Εισιτήρια μέσω viva.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν οι καραγκιοζοπαίκτες Θανάσης & Κώστας Σπυρόπουλος.

Τις παραστάσεις προλογίζουν οι ηθοποιοί: Κρατερός Κατσούλης,  Αρετή Ζαχαριάδου, Τάκης Βαμβακίδης , Λευτέρης Ελευθερίου, Σπύρος Πούλης.

Την έκθεση παρουσιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Πολιτισμός / Επαναπατρίστηκε από τη Χιλή πολύτιμο θραύσμα από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης

Το μαρμάρινο θραύσμα βρισκόταν στην κατοχή Χιλιανού πολίτη και σύμφωνα με τον ίδιο, η  οικογένειά του το κατείχε από τη δεκαετία του 1930, με την πληροφορία ότι προέρχεται από την Ακρόπολη
LIFO NEWSROOM
Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Πολιτισμός / Έιμι Σέραλντ: Η διάσημη ζωγράφος καταγγέλλει λογοκρισία και ακυρώνει μεγάλη έκθεση στο Smithsonian

Η Αφροαμερικανή εικαστικός επικαλείται λογοκρισία σχετικά με έναν από τους πίνακές της, εμπνευσμένο από τρανς καλλιτέχνιδα - «Σε μια εποχή που τα τρανς άτομα δέχονται επιθέσεις, φιμώνονται και κινδυνεύουν στις ΗΠΑ, η σιωπή δεν είναι επιλογή»
LIFO NEWSROOM