Μανώλης Λιδάκης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον τραγουδιστή

Μανώλης Λιδάκης: Το «αντίο» των καλλιτεχνών Facebook Twitter
Φωτ.: NDPPHOTO
0

Από νωρίς το μεσημέρι, φίλοι και άλλοτε συνεργάτες του Μανώλη Λιδάκη, αποχαιρετούν τον τραγουδιστή, που πέθανε στο χωριό Ανισσαράς, στην Κρήτη.

Όπως επιβεβαίωσε ο αδερφός του, ο καλλιτέχνης υπέστη ανακοπή και πέθανε στα 65 του χρόνια. Την είδηση του θανάτου του διαδέχτηκε πληθώρα μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα, με ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως η Χάρις Αλεξίου και ο Νίκος Νικολόπουλος, να αποχαιρετούν τον σπουδαίο τραγουδιστή. Οι περισσότεροι από εκείνους, δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από τον θάνατό του.

Μέσω Instagram, η Χάρις Αλεξίου ανέβασε μια φωτογραφία του Μανώλη Λιδάκη και έγραψε: «Όχι βρε αγόρι μου. Όχι αγαπημένη μου φωνή. Όχι Μανώλη μου τόσο νέος. Δεν το πιστεύω Θεέ μου».

Μανώλης Λιδάκης: Το «αντίο» των καλλιτεχνών Facebook Twitter

Με τη σειρά του, ο Χρήστος Νικολόπουλος δημοσίευσε στο Facebook ένα κοινό τους στιγμιότυπο το οποίο και συνόδευσε με το παρακάτω μακροσκελές μήνυμα: «Πραγματικά αυτή η απώλεια ήταν για εμένα σαν να έπεσε ένας κεραυνός. Με τον Μανώλη Λιδάκη είχαμε συχνή επικοινωνία. Του είχα ιδιαίτερη αδυναμία και αυτός με αγαπούσε πολύ. Ό,τι και να πω για εκείνον θα είναι λίγο. Ήταν ένας πολύ μεγάλος τραγουδιστής. Δεν περίμενα και δεν το πίστευα ότι θα έφτανε η ώρα να έχω την ανάγκη να κάνω μία δήλωση αποχαιρετισμού για τον αγαπημένο φίλο μου. Και σίγουρα δεν πρόλαβα να του πω πόσο βαθιά τον εκτιμούσα και τον αγαπούσα. Ακόμα και για τον τρόπο της ζωής του και για τις εκφράσεις του, που είχαν μια διαφορετική σοφία για τη ζωή. Ο Μανώλης ήταν μία ισχυρή προσωπικότητα που ξέφευγε από του καθένα μας τη λογική. Ως τραγουδιστής ήταν ένα σπάνιο είδος και πιστεύω πως δεν πρόλαβε να δείξει όλο του το ερμηνευτικό μεγαλείο. Η ψυχή του ήταν σαν ενός μικρού παιδιού. Έχω ζήσει ατέλειωτες ώρες μαζί του ηχογραφώντας πολλά τραγούδια μου. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Αγαπούσε όλους τους ανθρώπους και τα ζωάκια. Και ιδιαίτερα τον σκύλο του το Σαμ, που ήταν η συντροφιά του και έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Δεν θα ξεχάσω τις προηγούμενες μέρες μία τρυφερή στιγμή, όταν μου είπε ότι νοιώθει πως χωρίς το Σαμ δεν έχει νόημα η ζωή του. Καλό παράδεισο Μανώλη φίλε μου. Θερμά συλλυπητήρια σε όλους τους αγαπημένους του, στον αδελφό και στην αδερφή του».

Και η Μελίνα Κανά είπε το δικό της «αντίο», λέγοντας: «Καλό ταξίδι στο φως αγαπημένε μου Μανώλη».

Με το «Άστρα μη με μαλώνετε» ένα από τα το εμβληματικά του τραγούδια, αποχαιρέτησε τον Μανώλη, ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Μανώλης Λιδάκης: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον τραγουδιστή Facebook Twitter

Ο Δημήτρης Μπάσης ανέβασε κοινή τους φωτογραφία και έγραψε: «Φίλε Μανώλη μας αιφνιδίασες, έφυγες νωρίς και είχες να προσφέρεις ακόμα πολλά στο ελληνικό τραγούδι. Αναπολώ τις πολλές και επιτυχημένες συναντήσεις μας στη σκηνή. Μου λείπεις ήδη… Συγκινούμαι και δεν ξεχνώ αυτό που εσύ τραγούδησες “η τύχη μου ήταν ρόδι στο χώμα έσπασε”».
 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μια από τις καλλιτέχνιδες με τις οποίες ο Μανώλης Λιδάκης είχε μοιραστεί ντουέτο, έγραψε στο Instagram: «Πόσο κρίμα να φεύγει τόσο γρήγορα ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές! Μανώλη μου, δεν σε χορτάσαμε! Θέλαμε κι άλλο απ’ την φωνή σου και απ’ τον τρόπο σου!».

Στο δικό της προφίλ, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, έγραψε: «Η φωνή σου άγγιξε την ψυχή μου σε βάθος, κάποιες στιγμές που η ζωή με δοκίμαζε για να έρθουν τα όμορφα. Έπειτα σε γνώρισα. Ευχαριστώ».

Μανώλης Λιδάκης: Το «αντίο» των καλλιτεχνών Facebook Twitter

Η Πέγκυ Ζήνα άφησε για τον Μανώλη Λιδάκη: «Γι' αυτό έγιναν τα τραγούδια μάτια μου…γι αυτό..για να τα τραγουδήσεις... Μανώλη μου... Μαγική μου φωνή... Καθαρή μου ψυχή... Άραγε εκεί μακριά απ αυτόν τον χώρο που δεν αγαπούσες, ήξερες πόσο πολύ σε αγαπήσαμε; Πόσο μοναδικός και μεγάλος τραγουδιστής ήσουν; Οι ερμηνείες σου ήταν δυνατές και ζεστές όπως η χειραψία των παλικαριών από την Κρήτη. Και θα κρατήσουν για πάντα. Καλό σου ταξίδι στο φως των αστεριών αγαπημένε μου. Τώρα πια δεν θα σε μαλώνουν τα άστρα που τραγουδάς τη νύχτα γιατί σε έχουν κοντά τους, αγκαλιά με τον πιο πιστό σου φίλο το σκυλάκι σου».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Μέτρια κινηματογραφική εβδομάδα, με δυο βιογραφικά δράματα που απογοητεύουν, μια κακόβουλη crime κωμωδία και μια διασκευή video game απευθυνόμενη στο οικογενειακό κοινό ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Τα Όσκαρ δεν φτιάχτηκαν για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα χρυσά αγαλματίδια

Πολιτισμός / «Το σύστημα δεν φτιάχτηκε για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα Όσκαρ

Η μόνη μαύρη γυναίκα που έχει κερδίσει Όσκαρ 'Α γυναικείου ρόλου δήλωσε ότι η ιστορική νίκη της τελικά επρόκειτο για ανωμαλία και όχι αλλαγή κατεύθυνσης από την Ακαδημία
LIFO NEWSROOM
Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM