Μηνύσεις και σάλο προκάλεσε η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μαρόκο

Μηνύσεις και σάλο προκάλεσε η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μαρόκο Facebook Twitter
EPA/ABDELHAK SENNA
7

Η Τζένιφερ Λόπεζ κατηγορήθηκε για προκλητική εμφάνιση σε συναυλία στο Μαρόκο και μια εκπαιδευτική ομάδα προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον της τραγουδίστριας και του διοργανωτή του σόου.

Η Λόπεζ φέρεται να προκάλεσε την οργή επειδή φορούσε προκλητικά ρούχα μαζί με άλλους χορευτές, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα υποστηρικτών του συντηρητισμού στο Μαρόκο. Η συναυλία, που ήταν μέρος του μουσικού φεστιβάλ Mawazine World Rhythms International Music Festival που διεξήχθη στις 29 Μαΐου στην πρωτεύουσα Ραμπάτ, ενώ μεταδόθηκε και από την εθνική τηλεόραση.


«Η Λόπεζ διατάραξε την τάξη και αμαύρωσε την τιμή και τον σεβασμό των γυναικών», τονίζεται στη μήνυση σύμφωνα με το TMZ. Σε περίπτωση που η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια κριθεί ένοχη τότε μπορεί να αντιμετωπίσει και ποινή φυλάκισης από ένα μήνα μέχρι και δύο χρόνια.

 

Ωστόσο η μήνυση δεν είναι η μοναδική αντίδραση στο σόου της τραγουδίστριας το οποίο είχε 160.000 θεατές. Η κριτική στο Μαρόκο ξεκίνησε όταν η συναυλία μεταδόθηκε από εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, κάτι που οδήγησε αρκετούς να ζητήσουν υπουργικές παραιτήσεις και ευθύνες σε όσους έδωσαν άδεια για κάτι τέτοιο.

Μηνύσεις και σάλο προκάλεσε η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μαρόκο Facebook Twitter
EPA/ABDELHAK SENNA

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Fox News, ο Υπουργός Επικοινωνιών Mustapha Khalfi δήλωσε πως σχεδίαζε να συζητήσει με την επιτροπή δεοντολογίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα για τις ηθικές συνέπειες της μετάδοσης της συναυλίας σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης. «Αυτό που προεβλήθη ήταν μη αποδεκτό και εναντιώνεται στους νόμους ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης», έγραψε την επομένη της συναυλίας ο Υπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η κατάσταση, ωστόσο, φαίνεται να είχε πυροδοτηθεί ήδη από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η 45χρονη τραγουδίστρια, μια ημέρα πριν τη συναυλία και όπου αποκάλυψε τα εσώρουχά της. Στο 10ήμερο φεστιβάλ που διοργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά, συμμετείχαν και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Pharrell Williams, Sting, Marron 5, Usher, Akon ενώ υπήρχαν και πολλές δράσεις από Άραβες και Αφρικανούς καλλιτέχνες.


«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που όλοι θα δουν τη συναυλία και την εμπειρία μου με το κοινό του Μαρόκο για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο», είχε δηλώσει στο Associated Press η Λόπεζ, σύμφωνα με τη Daily Express.

Απόσπασμα από την πολυσυζητημένη εμφάνιση στο Μαρόκο:

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Πολιτισμός / «Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Το «Ne Zha 2» συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική μυθολογία με μοντέρνα αφήγηση και προηγμένα εφέ, προσεγγίζοντας τόσο το οικογενειακό κοινό όσο και τη νέα γενιά θεατών
LIFO NEWSROOM
Η Τίλντα Σουίντον κατήγγειλε τους «εγκληματίες πολέμου» και τις «κρατικές μαζικές δολοφονίες» από την Μπερλινάλε

Πολιτισμός / Τίλντα Σουίντον: «Οι άπληστες κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους καταστροφείς του πλανήτη και τους εγκληματίες πολέμου»

Η ηθοποιός που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο χρησιμοποίησε την ομιλία της για να κατακρίνει τις παγκόσμιες ηγεσίες
LIFO NEWSROOM
Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Πολιτισμός / Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Ο σουρεαλισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών εξαιτίας του διαρκούς ενδιαφέροντος για το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα.
LIFO NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη: Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου», αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου» αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως η ανάδειξη του Παλατιού του Νέστορα, των Θολωτών Τάφων, αλλά και η αποκατάσταση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Πολιτισμός / Η ΔΕΗ «φωτίζει» τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Το 2023, η ΔΕΗ, ως περήφανος χορηγός του Έτους Κάλλας, στήριξε σημαντικές δράσεις και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.
LIFO NEWSROOM
Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
I’m Still Here

Πολιτισμός / Βάλτερ Σάλες, Κάπτεν Αμέρικα και Κάλλας από αύριο στις αίθουσες

Το συγκινητικό «I’m Still Here», το νέο «επεισόδιο» του MCU, η επόμενη καταχώριση στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας είναι μερικές από τις ταινίες που προστίθενται στο (γεμάτο και γενναιόδωρο) πρόγραμμα των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Χιχιχιχι ... σε μουσουλμανική χώρα ακούσαμε "...αμαύρωσε την τιμή και τον σεβασμό των γυναικών".Γιατί ως γνωστόν, στις χώρες αυτές, πάνω από όλα είναι η τιμή και ο σεβασμός των γυναικών.Εδώ γελάμε !!!!!!!!!!!!!!