Μουσείο Ακρόπολης: Όταν έφτανε το πρώτο έκθεμα, μέσα σε μεταλλικό κιβώτιο

Μουσείο Ακρόπολη: Όταν έφτανε το πρώτο έκθεμα, μέσα σε μεταλλικό κιβώτιο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Δεκαέξι χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που έφτασε στο Μουσείο της Ακρόπολης το πρώτο έκθεμα. 

Ήταν στις 14 Οκτωβρίου 2007, όταν έφτασε στο Μουσείο της Ακρόπολης μεταλλικό κιβώτιο με το πρώτο έκθεμα. Ήταν ο λίθος ΙΙ της βόρειας ζωφόρου του Παρθενώνα. 

«Το πρώτο μεταλλικό κιβώτιο, ειδικά σχεδιασμένο για την προστασία του περιεχομένου ακόμη και σε περίπτωση ατυχήματος, προσγειώθηκε με πολύ αργή κίνηση στη στέγη του δεύτερου ορόφου του Μουσείου, μπροστά από το υαλοστάσιο της αίθουσας του Παρθενώνα», αναφέρει ανάρτηση στους λογαριασμούς του Μουσείου της Ακρόπολης στα social media, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων από εκείνη τη στιγμή. 

«Το κιβώτιο άνοιξε και αποκαλύφθηκε δίχως την παραμικρή καταπόνηση ο λίθος ΙΙ της βόρειας ζωφόρου του Παρθενώνα με τους νέους που οδηγούν τα ζώα στη θυσία», σημειώνεται ακόμη στην ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται με μια φωτογραφία από τη στιγμή που το μεταλλικό κιβώτιο ακούμπησε στη στέγη του δεύτερου ορόφου του Μουσείου της Ακρόπολης. 

Από εκείνη τη στιγμή και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2008 μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης περισσότερες από 4.000 αρχαιότητες, κάποιες από τις οποίες ζύγιζαν τρεις τόνους. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Πολιτισμός / Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Νέες ταινίες, πάρτι, κλασική μουσική, σημαντικές εικαστικές εκθέσεις και στολισμένα spots στην πόλη για τις εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Πολιτισμός / Τούρκοι αρχαιολόγοι: Εντοπίσαμε το σημείο που έγινε η μάχη του Γρανικού του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Για να προσδιορίσει τη διαδρομή που ακολούθησε ο Μέγας Αλέξανδρος για να φτάσει στο πεδίο της μάχης, η ομάδα των επιστημόνων μελέτησε προσεκτικά αρχαίες πηγές
LIFO NEWSROOM