Πέθανε η Ανίτα Πάλεμπεργκ, μούσα των Rolling Stones και πρώην σύντροφος του Κιθ Ρίτσαρντς

Πέθανε η Ανίτα Πάλεμπεργκ, μούσα των Rolling Stones και πρώην σύντροφος του Κιθ Ρίτσαρντς Facebook Twitter
0
Πέθανε η Ανίτα Πάλεμπεργκ, μούσα των Rolling Stones και πρώην σύντροφος του Κιθ Ρίτσαρντς Facebook Twitter

Η Ανίτα Πάλενμπεργκ, μούσα των Rolling Stones και ηθοποιός της ταινίας Barbarella πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή.


Η ηθοποιός, Στέλλα Σνάμπελ επιβεβαίωσε την είδηση στο Instagram, σύμφωνα με το Harper's Bazaaar. «Δεν έχω γνωρίσει ξανά γυναίκα σαν εσένα Ανίτα» έγραψε η Σνάμπελ. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος σε αυτό το σύμπαν σαν εσένα, κανείς δεν με έχει καταλάβει ποτέ τόσο καλά. Μου έδειξες τη ζωή και τον εαυτό μου και πώς να μεγαλώσω και να γίνω και να υπάρξω με όλα αυτά ... Σε ευχαριστώ για τα πιο σημαντικά μαθήματα – επειδή είναι καθοριστικά. Όλοι τραγουδάμε για σένα, όπως σου άρεσε».

Πέθανε η Ανίτα Πάλεμπεργκ, μούσα των Rolling Stones και πρώην σύντροφος του Κιθ Ρίτσαρντς Facebook Twitter
Στο ρόλο της Great Tyrant στη θρυλική ταινία «Great Tyrant»


Η γκουρού του style, μούσα και ηθοποιός ήταν κεντρικό πρόσωπο της rock 'n' roll σκηνής τις δεκαετίες του '60 και του '70. Εργάστηκε κυρίως ως μοντέλο και ηθοποιός και είχε ρόλους στις ταινίες "Barbarella" και "Performance" με τον Μικ Τζάγκερ.


Ήταν σύντροφος του κιθαρίστα των Rolling Stones, Μπράιαν Τζόουνς, αλλά τον άφησε για το άλλο μέλος του συγκροτήματος, τον κιθαρίστα Κιθ Ρίτσαρντς. Η Ανίτα Πάλενμπεργκ και ο Κιθ Ρίτσαρντς απέκτησαν τρία παιδιά, τον Μάρλον, την Άντζελα και την Τάρα. Ο Τάρα πέθανε από πνευμονία 10 εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

Πέθανε η Ανίτα Πάλεμπεργκ, μούσα των Rolling Stones και πρώην σύντροφος του Κιθ Ρίτσαρντς Facebook Twitter
Mε τον Keith Richards και τα δυο τους παιδιά


Οι Πάλενμπεργκ και Ρίτσαρντς αγωνίστηκαν με τον εθισμό στην ηρωίνη και απέφυγαν παρά λίγο τη φυλακή αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά κατά τη διάρκεια επεισοδίου στο Τορόντο. Αν και το ζευγάρι τελικά χώρισε, διατήρησε στενές σχέσεις.


«Ήταν δύσκολο», δήλωσε ο Ρίτσαρντς το 2010 αναφερόμενος στον χωρισμό. «Παράλληλα, υπάρχει μια υποβόσκουσα αγάπη που ξεπερνά όλα τα άλλα πράγματα. Μπορώ να πω "Σ 'αγαπώ, απλά δεν θα ζήσω μαζί σου ". Και τώρα είμαστε υπερήφανοι παππούδες, κάτι που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα γίνει ».


Η Πάλενπμεργκ πέρασε το τελευταίο διάστημα της ζωής της αναπτύσσοντας αγάπη για την τέχνη και την κηπουρική.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ρόμπερτ Πάτινσον, Πανελλήνιον και September 5 από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Πάτινσον, Πανελλήνιον και September 5 από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα σάτιρα επιστημονικής φαντασίας του Μπονγκ Τζουν-Χο, το σφιχτοδεμένο δημοσιογραφικό θρίλερ «September 5» και ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ με αντικείμενο το ιστορικό σκακιστικό καφενείο των Αθηνών ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Πολιτισμός / Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με το Musée du Quai Branly στο Παρίσι φέρνει στο σήμερα το μεγάλο ερώτημα, που προέκυψε τη δεκαετία του 1930 και απασχόλησε τους σουρεαλιστές αλλά και την επιστημονική κοινότητα της εποχής, σχετικά με το τι θεωρούμε αντικείμενο τέχνης. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ