Πέθανε το μοντέλο και ακτιβίστρια Mama Cax

Πέθανε το μοντέλο και ακτιβίστρια Mama Cax Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 30 ετών η Mama Cax, μοντέλο και ακτιβίστρια

Η Cax, που το όνομά της ήταν Cacsmy Brutus, πέθανε τη Δευτέρα στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτηση της οικογένειάς της στο Instagram. Η Cax που είχε χάσει το πόδι της μετά από από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του πνεύμονα και των οστών κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, υπήρξε ισχυρή υποστηρίκτρια της συμμετοχής των έγχρωμων και των ΑμεΑ γυναικών στη μόδα. 

«Θα την υποτιμούσαμε αν λέγαμε πως ήταν μαχήτρια», ανέφερε μεταξύ άλλων η οικογένειά της. H Cax έγινε γνωστή από το μπλογκ που διατηρούσε, στο οποίο έγραψε με ευθύτητα και ειλικρίνεια για ζητήματα αναπηρίας, ενώ αναφερόταν στη μόδα, τα ταξίδια και το lifestyle.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mama Cāx ?? (@mamacax) στις


Αργότερα απέκτησε φήμη για το ξεχωριστό στυλ της και για το ότι διακοσμούσε το προσθετικό μέλος της. Όπως είχε δηλώσει στο Dazed and Confused νωρίτερα φέτος, ήταν ο δικός της τρόπος ώστε να μάθει «να το βλέπει σαν ένα κομμάτι τέχνης και όχι σαν κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπομαι».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mama Cāx ?? (@mamacax) στις


Τα τελευταία χρόνια η Cax συνεργάστηκε με μεγάλους οίκους όπως οι Sephora, Asos και Tommy Hilfiger, ενώ πέρυσι βρέθηκε στο εξώφυλλο της Teen Vogue.

Φέτος συμμετείχε και στις δύο εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, ενώ πήρε μέρος και στην επίδειξη μόδα της Savage x Fenty, που ανήκει στη Rihanna. Η δημοφιλής τραγουδίστρια αποχαιρέτησε την Cax με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αναπαύσου εν ειρήνη, αδερφή», έγραψε αναγνωρίζοντας τον δυναμισμό της και το ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας» - Ποια έργα βανδαλίστηκαν

Πολιτισμός / Εθνική Πινακοθήκη: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας» - Ποια έργα βανδαλίστηκαν

Σε έκτακτη συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, τονίζοντας πως πρόκειται για πλήγμα στη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης
LIFO NEWSROOM