Πέθανε ο Maxi Jazz, τραγουδιστής των Faithless - «Είμαστε συντετριμμένοι»

Πέθανε ο Maxi Jazz, τραγουδιστής των Faithless - «Είμαστε συντετριμμένοι» Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 65 χρόνων ο Maxi Jazz, ο τραγουδιστής του dance συγκροτήματος  Faithless. 

Όπως γνωστοποίησε το συγκρότημα μέσω Facebook «είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε πως ο Μάξι Τζαζ πέθανε χθες βράδυ. Ήταν ένας άνθρωπος που άλλαξε τις ζωές μας με τόσους πολλούς τρόπους. Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα με χρόνο για όλους και σοφία που ήταν τόσο βαθιά όσο και προσβάσιμη». 

«Ήταν ένας άψογος στιχουργός, ένας DJ, βουδιστής, υπέροχη σκηνική παρουσία, λάτρης των αυτοκινήτων, ατελείωτος πολυλογάς, όμορφος άνθρωπος, ηθική πυξίδα και διάνοια» προσθέτουν οι συνοδοιπόροι του στο μουσικό ταξίδι σχεδόν τριών δεκαετιών στη μουσική. 

Όπως γνωστοποίησε η Sister Bliss, μια εκ των τριών του συγκροτήματος μαζί με τον Rollo, ο Βρετανός καλλιτέχνης του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Μάξγουελ Φρέιζερ, «πέθανε ήσυχα στον ύπνο του»

Οι Faithless σχηματίστηκαν το 1995 και είναι διάσημοι για τα trance hit κομμάτια τους Insomnia και God is a DJ. Έχουν κάνει αμέτρητες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και συμμετάσχει σε κάποια από τα πιο εμβληματικά μουσικά φεστιβάλ - όπως του Γκλαστονμπέρι.  

 

Το πρώτο τους άλμπουμ, Reverence κυκλοφόρησε το 1996 και τα σινγκλς Insomnia και Salva Mea πούλησαν πάνω από ένα εκατομμύριο δίσκους έκαστο. Το δε Reverence έγινε είτε πλατινένιο είτε χρυσό στις χώρες της Ευρώπης. 

Το δεύτερό τους άλμπουμ, Sunday 8PM κυκλοφόρησε το 1998 και περιλάμβανε το God Is A DJ, το κομμάτι που έμελλε να γίνει παγκόσμια επιτυχία και να αναδείξει το συγκρότημα ως μεγάλη δύναμη στο διεθνές μουσικό στερέωμα. 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM