Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
Berlin Brides
0

ΣΤΟ ΤΩΡΑ Κ44 οι Berlin Brides επιστρέφουν στο μέρος από όπου ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια για να παρουσιάσουν το Modern Celibacy (17/2, μαζί τους οι εξαιρετικοί Sick Boys Connection), live του Sillyboy σε late night version των κομματιών του και dj set από τους Lilis Bros (18/2), Motown soul, dub και ολίγη από ψυχεδέλεια από τους Bet (22/2) και η ιέρεια της ρέγκε σκηνής στην Ελλάδα Anna Mystic μαζί με τον Stefanatty, τον τραγουδιστή των μυθικών One Drop Forward, του πρώτου, ίσως, ρέγκε συγκρότημα στην Ελλάδα (23/2).

LOMOGRAPHERS turn on the time machine είναι ο τίτλος, ο Bad Spencer και η Methi θα είναι στα decks και αγόρια και κορίτσια με φωτογραφικές μηχανές Lomo στα χέρια θα τραβάνε φωτογραφίες, ενώ θα χορεύουν (18/2). Sally Specktra την επομένη (19/2) με DJ Girl, d:tek και Tareq στα πλατό (ανοίγει ο Zack & His Bicycle) και πολύ disco, electro, italo,chicago house, rave και acid. Στο Yoga Bala.

BLACK COFFEE στο Mamaca's (17/2), καλεσμένος του Red Bull Music Academy. Πρόκειται για τον νούμερο 1 house DJ και παραγωγό της Νότιας Αφρικής (μεγάλος σταρ εκεί και πολυβραβευμένος). Ανοίγει ο DJ Angelo!

ΣΤΟ BIOS στις 18/2 ο Shabaam Sahdeeq, γνωστός και ως S-dub, ένας από τους πιο εμβληματικούς και χαρακτηριστικούς mcs της ανεξάρτητης χιπ χοπ σκηνής της Νέας Υόρκης (έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της χιπ χοπ όπως οι Busta Rhymes, Redman, Method Man, Kool G Rap, Common, Mos Def και Eminem, μεταξύ άλλων). Στις 19/2 ο Blend Mishkin υποδέχεται τους Blazin, μία από τις παλιότερες ομάδες της αθηναϊκής d'n'b σκηνής, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους στα decks με τον BnC της Cast-A-Blast στο μικρόφωνο.

ΠΡΩΤΟ EVENT για το «We dream in colour», το οποίο είναι ένα μουσικό project σε επιμέλεια του Άγγελου Πετρουτσά (Prince of Poverty) και περιλαμβάνει επτά ζωντανές συναυλίες στο Six D.O.G.S από επτά μουσικoύς «καλλιτέχνες» καθώς και την κυκλοφορία επτά ισάριθμων 7" βινυλίων από την Tourette Records. Καλεσμένοι για τον Φεβρουάριο οι «θρυλικοί» Σκωτσέζοι noise-άδες Cindytalk (17/2). Επίσης, διήμερο (17 & 18/2) με τους σπουδαίους Nostalgia 77 Octet, μια από τις καλύτερες μπάντες της σύγχρονης τζαζ στον πλανήτη (να πας, διασκευάζουν και το Seven Nation Army), ενώ στις 18/2 dj set από την Ikonika (μία από τις λίγες γυναίκες στον χώρο του dubstep) και στις 19/2 το νέο διμηνιαίο πάρτι με resident DJs τους Νicolas Lutz (CDV/Berlin) και Κ.atou υπό τον τίτλο «Kill Techno Divas» και διαφορετικούς καλεσμένους κάθε φορά. Ξεκίνημα με τον Γερμανό Bihn και Chicago House, deep house και techno. Τέλος στις 20/2 οι Fantastikoi Hxoi, George Nikas & The Noise Figures, Love Beverly, MC Yinka & Urbanix, Πάνος Μουζουράκης, Taki Tsan & Εισβολέας/ Τιγρέ Σποράκια και Travel Mind Syndrome αναβιώνουν το The Rolling Stones Rock'n'Roll Circus.

MORE: Ο Paper Cut, o παραγωγός που έκανε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία με το «PS» των Monitor, παρουσιάζει το ντεμπούτο άλμπουμ του στο Public Café του Συντάγματος (18/2), o Tareq θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «Cocoon» στο Void (18/2), νέο Cosplay από τους Le Ciel στο Skull (18/2), ο John Dallagelis στο Loop, ο Speedy J, ένας από τους σημαντικότερους techno παραγωγούς στον κόσμο, στο Blend (19/2), George Apergis, Alex Retsis, Pan Dalas και Roxx στο Skull (19/2).

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM