Σε μια σπάνια συνέντευξή του ο Χοακίν Φίνιξ μιλά για τον αδικοχαμένο αδελφό του, Ρίβερ (video)

Σε μια σπάνια συνέντευξή του ο Χοακίν Φίνιξ μιλά για τον αδικοχαμένο αδελφό του, Ρίβερ (video) Facebook Twitter
0

Σε μια σπάνια συνέντευξή του, ο Χοακίν Φίνιξ μίλησε με συγκίνηση για το αντίκτυπο που είχε ο τραγικός θάνατός του αδελφού του Ρίβερ, στον ίδιο και στην οικογένειά τους.

Ο Ρίβερ Φίνιξ ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του όταν πέθανε από υπερβολική δόση το 1993 σε ηλικία 23 ετών. Ο 19χρονος τότε Χοακίν ήταν μαζί του εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Σε μια από τις σπανιότατες συνεντεύξεις του, ο υποψήφιος για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο Joker, μίλησε για τον αδελφό του στον δημοσιογράφο Άντερσον Κούπερ σε ένα σπέσιαλ επεισόδιο της διάσημης δημοσιογραφικής εκπομπής "60 Minutes".

 

«Νοιώθω ότι κυριολεκτικά σε κάθε ταινία που έχω κάνει, υπήρχε μια σύνδεση με τον Ρίβερ με κάποιο τρόπο», είπε.

«Και πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε νιώσει την παρουσία του και την καθοδήγησή του με διάφορους τρόπους», δήλωσε, αναφερόμενος στην οικογένεια του, μέλη της οποίας εμφανίζονται στην συνέντευξη.

Πρόσθεσε επίσης ότι τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη πολυμελής οικογένειά τους δεν είχαν στην πραγματικότητα επίγνωση της φήμης του Ρίβερ πριν τον θάνατό του, καθώς «ήμασταν απομακρυσμένοι από τον κόσμο του θεάματος, της τηλεόρασης και των περιοδικών».

«Ο Ρίβερ ήταν ένας σημαντικός ηθοποιός κι ένας αγαπημένος σταρ κι εμείς δεν είχαμε ιδέα», συνέχισε.

«Φανταστείτε λοιπόν το μέγεθος του σοκ όταν ξαφνικά πετούσαν ελικόπτερα πάνω από το σπίτι μας τη στιγμή που ήμασταν τόσο ευάλωτοι. Ήταν σχεδόν αδύνατο να θρηνήσουμε σαν άνθρωποι».

Συμμετέχοντας στη συνέντευξη, η μητέρα τους Χαρτ, πρόσθεσε ότι ακόμα βιώνει έντονες στιγμές ακαριαίας θλίψης καθώς δεν είχε βρει την ησυχία τότε να θρηνήσει τον γιο της όπως έπρεπε: «Ακόμα κι όταν οδηγώ πού και πού, με κυριεύει αυτό το έντονο συναίσθημα. Αλλά δεν με ενοχλεί. Αντιθέτως, το καλωσορίζω κάθε φορά».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM