Τάιλερ Πέρι: Από άστεγος, δισεκατομμυριούχος του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το Forbes

Τάιλερ Πέρι: Από άστεγος, δισεκατομμυριούχος του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το Forbes Facebook Twitter
Τάιλερ Πέρι: Από άστεγος, δισεκατομμυριούχος του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το Forbes (EPA)
0

Ο Τάιλερ Πέρι ήταν άστεγος. Πλέον, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους.

Το περιοδικό ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δημοφιλής σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός έχει ενταχθεί στην ελίτ λέσχη των δισεκατομμυριούχων, αφού η καθαρή του αξία εκτιμάται στο 1 δισ. δολάρια.

«Μου αρέσει όταν οι άνθρωποι λένε ότι είχαν «ένα ταπεινό ξεκίνημα », είπε ο 51χρονος καλλιτέχνης στο Forbes. «Αυτό σημαίνει ότι ήταν φτωχοί. Η ιδιοκτησία αλλάζει τα πάντα» πρόσθεσε.

Από τις 22 μεγάλου μήκους ταινίες του και περίπου 24 θεατρικά, ο Πέρι κατέχει τα δικαιώματα σε όλα όσα δημιουργεί. Στην κατοχή του επίσης έχει πλέον εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ατλάντα και ένα στούντιο 330 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του περιλαμβάνει 300 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και επενδύσεις και μερίδιο 60 εκατομμυρίων δολαρίων στο BET +.

Το Forbes αναφέρει επίσης ότι τα σπίτια του Πέρι, στην Ατλάντα, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Jackson Hole, και άλλα περιουσιακά στοιχεία εκτιμώνται σε 40 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το νέο συγκρότημα των στούντιο, το μεγαλύτερο στούντιο παραγωγής ταινιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αξίζει 280 εκατομμύρια δολάρια.

Με αυτές τις πηγές εισοδήματος, το Forbes εκτιμά ότι ο Πέρι έχει κερδίσει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε προ φόρων έσοδα τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο ίδιος ωστόσο εγκατέλειψε το σχολείο και δεν έχει λάβει καμία επιπλέον μόρφωση στη διοίκηση επιχειρήσεων.

«Πρέπει να καταλάβεις, δεν είχα μέντορες», λέει ο Πέρι στο Forbes. «Ο πατέρας μου δεν έχει ιδέα από επιχειρήσεις, και οι θείες και η μητέρα μου, επίσης, έχουν πλήρη άγνοια. Δεν πήγα στο σχολείο για να σπουδάσω διοίκηση επιχειρήσεων. Όλα όσα έχω μάθει, τα έχω μάθει μόνος μου».

Σύμφωνα με το Forbes, ο Πέρι έχει μία «σίγουρη πορεία προς τη μελλοντική του ένταξη» στη λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικανών.

«Έχει τη λάμψη. Είναι δικά του τα σετ. Αυτό κάνει τη διαφορά. Επειδή κατέχει τα πάντα, οι αποδόσεις του είναι υψηλότερες» σχολιάζει το Forbes.

Ο Πέρι εξήγησε πως «σχεδιάζει να κατασκευάσει εστιατόρια, καταστήματα και ένα συγκρότημα ψυχαγωγίας» στο χώρο του στούντιο. Είπε ότι θέλει να αρχίσει να χρηματοδοτεί παραγωγές από μαύρους δημιουργούς που συχνά παραβλέπονται στο Χόλιγουντ.

Μιλώντας στο «CBS This Morning» αποκάλυψε ότι κατασκευάζει ένα συγκρότημα για γυναίκες, άστεγους και νέους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που έχουν εκτοπιστεί από την κοινωνία.

Με πληροφορίες του cbsnews/Forbes

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM