Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ανοίγει ξανά η έρευνα για βιασμό

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ανοίγει ξανά η έρευνα για βιασμό Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ανοίγει ξανά έρευνα για βιασμό κατά του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ καθώς, η φερόμενη ως θύμα γυναίκα, υπέβαλλε εκ νέου τις κατηγορίες, παρότι, σε πρώτο στάδιο αυτές είχαν καταρριφθεί. 

Συγκεκριμένα, μία ηθοποιός ηλικίας 20 έως 30, κατηγόρησε τον Ντεπαρντιέ πως τη βίασε και επιτέθηκε εναντίον της στο σπίτι του στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Η υπόθεση μπήκε «στο συρτάρι» τον Ιούνιο του 2019 με την εισαγγελία να επικαλείται έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

Η γυναίκα, διατύπωσε τις κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος τις αρνήθηκε, και οι εισαγγελικές Αρχές του Aix-en-Provence, ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα την οποία, στη συνέχεια, διαβίβασαν στους συναδέλφους τους στο Παρίσι. Η έρευνα στο Παρίσι εγκαταλήφθηκε μετά από εννέα μήνες καθώς οι Αρχές δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ώστε να στοιχειοθετηθεί επίσημη κατηγορία κατά του Ντεπαρντιέ. 

Η ηθοποιός ωστόσο διατύπωσε εκ νέου τις κατηγορίες κατά του Ντεπαρντιέ και σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία πρέπει να οριστεί ανακριτής. Πηγή κοντά στην υπόθεση δήλωσε στο AFP την Τετάρτη ότι η απόφαση είχε ληφθεί επισήμως, γεγονός που επιβεβαιώθηκε επίσης από δικαστική πηγή.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του διάσημου ηθοποιού, Hervé Temime, ανέφερε πως δεν ενημερώθηκε για το άνοιγμα της υπόθεσης και έκανε λόγο για ένα «μη γεγονός» καθώς o ορισμός ανακριτή αποτελεί μία «αυτόματη απόφαση».

Ο Ντεπαρντιέ μεσουράνησε στον γαλλικό κινηματογράφο πριν ακολουθήσει μία σημαντική διεθνή καριέρα δουλεύοντας με τον Πίτερ Γουίαρ και τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Έχει γαλλική και ρωσική υπηκοότητα. Απέκτησε τη δεύτερη το 2013 διαμαρτυρόμενος για μία σχεδιαζόμενη αύξηση της φορολογίας των πλουσιότερων πολιτών της Γαλλίας από την κυβέρνηση της χώρας. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Κική Δημουλά. Η Ποιήτρια»

Πολιτισμός / Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Κική Δημουλά. Η Ποιήτρια»

Στο συνέδριο συμμετείχε, μεταξύ άλλων και η κόρη της σπουδαίας ποιήτριας, Έλση Δημουλά, η οποία προέτρεψε τους μαθητές να «αγκαλιάσουν» τη γνώση και να τολμούν να εκφράζονται μέσα από την ποίηση
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Τρόμος, Εγκογιάν και Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρόμος, Εγκογιάν και Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Το κοψοχολιαστικό «Oddity», το «Seven Veils» με την Αμάντα Σέιφριντ, το «Α Traveler’s Needs» με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και το γαλλικό crowdpleaser «En Fanfare» είναι μερικές από τις ταινίες που ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ