PlantBox: Μια ελληνική start up στέλνει «μπονζάι» ελαιόδεντρα σε όλο τον κόσμο

PlantBox: Μια ελληνική start up στέλνει «μπονζάι» ελαιόδεντρα σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter
3

Ένα από τα σήματα κατατεθέντα της Ελλάδας, το ελαιόδεντρο, επιχειρεί να αναδείξει και να προωθήσει μαζικά στην διεθνή αγορά μια ελληνική start up.

Η PlantBox τυποποιεί μικρά δεντράκια ελιάς, συγκεκριμένων προδιαγραφών και τα εξάγει. Το κάθε «PlantBox» περιέχει ένα ελαιόδεντρο ύψους μόλις 18 εκατοστών, για το οποίο χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες τεχνικές αναπαραγωγής και ανάπτυξης και ειδικά πρότυπα στη συσκευασία του, έτσι ώστε να αντέχει χωρίς ήλιο και νερό μέχρι και για 58 ημέρες καθώς και να πληροί όλα τα κριτήρια ασφαλείας ώστε να διακινείται χωρίς κανένα πρόβλημα στα αεροδρόμια. Την ιδέα είχε πριν από λίγα χρόνια, ένας νέος αγρότης από την Κορινθία, ο Βασίλης Τσιπάς.

«H εταιρεία μας PlantBox είναι μία εταιρεία αγροτεχνολογίας η οποία αναπαράγει, αναπτύσσει, διαμορφώνει, τυποποιεί, συσκευάζει και συντηρεί δέντρα και φυτά, προκειμένου αυτά να είναι ικανά να αποκτήσουν ζωή στο ράφι και να μπορέσουν να διακινούνται με ευκολία, οικονομικά και με ασφάλεια», εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Τσιπάς.

PlantBox: Μια ελληνική start up στέλνει «μπονζάι» ελαιόδεντρα σε όλο τον κόσμο Facebook Twitter

Εκτός από τον προφανή στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης ένας ακόμα στόχος της ομάδας «PlantBox» είναι να συμβάλλει στην δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στον αγροτικό τομέα που θα επικεντρώνεται στην καινοτομία, στην δημιουργία προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και στη δημιουργία υπεραξίας τόσο για τους παραγωγούς όσο και για την τοπική κοινωνία, τη φύση και τη χώρα.

Θετικό είναι το μήνυμα που στέλνει ο επικεφαλής της ομάδας του PlantBox και για το οικοσύστημα των start-ups στην Ελλάδα, δηλαδή των νεοφυών επιχειρήσεων, που όπως δείχνουν τα στοιχεία, κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν παρά την οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα. Όπως λέει πλέον αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι επιχειρήσεις αυτές θεσμικά και οικονομικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων στον Κορινό Πιερίας: Τι λέει η αναφορά του μηχανοδηγού για το πράσινο φανάρι

Ελλάδα / Παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων στον Κορινό Πιερίας: Η αναφορά του μηχανοδηγού για το πράσινο φανάρι που έπρεπε να είναι κόκκινο

«Δικαιολογώ τον φόβο τους ύστερα από όσα έχουν γίνει στα Τέμπη. Στη θέση τους αν ήμουνα, προφανώς θα φοβόμουνα» είπε για τους μηχανοδηγούς ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κοίτα να δεις με τι ιδέες βγάζουν λεφτά μερικοί. Πρωτότυπη ιδέα, δεν λέω (αναρωτιέμαι όμως από που άντλησε σιγουριά ότι θα πουλάει έστω κάτι, ώστε να ξεκινήσει κάτι τέτοιο), ωστόσο δεν θα πάψει ποτέ ο κόσμος να με εκπλήσσει του τι πάει και αγοράζει.
Ρισκο λεγεται και εμπιστοσυνη στο ενστικτο. Αυτα ειναι τα συστατικα μεταξυ αλλων του καπιταλισμου που κυβερνα τον κοσμο. Οι πωλησεις δεν ερχονται μονες τους, πρεπει να ενεργησεις
Στην εν προκειμενη περιπτωση καθαρα και μονο πανω στο ενστικτο του βασιστηκε. Ναι ετσι ειναι η ιδρυση επιχειρησεων, συχνά συνδεδεμη με ρισκο αλλα δεν ιδρυεις μια οταν το ρισκο ειναι υπερβολικα μεγαλο. Εγω τετοια ιδεα μονο ως αστειο παλαιοτερα θα το ακουγα. Οσο ναναι θες μια μικρη σιγουρια εστω και γω μπορει να πω θα αρχισω να παραγω χρωματιστες οδοντογλυφιδες....ε μην απορεσω μετα ομως γιατι χρεωκοπησα, ο λογος προφανης. Οκ αν ειχα λεφτα για πεταμα ή ηδη μια εδραιωμενη δουλειά δεν θα με ενοιαζε αλλά αν ειναι η πρωτη σου και αρα αποκλειστικά απ αυτη θα βγαζεις εισοδημα τοτε καλο ειναι μια μικρη σιγουριά να την έχεις, να μην ειναι τερμα ασυνηθιστο αυτο που θα προσφερεις. Ο παραπανω κυριος ηταν πραγματι τυχερος, περα απο μονο πρωτοτυπος διοτι αυτο που προσφερει δεν το λες και οτι υπηρχε και δα κενό στην αγορά.