Ανησυχία για την Αττική: Στο τραπέζι απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21:00 - Κρίσιμο 48ωρο για νέα μέτρα

Ανησυχία για την Αττική: Στο τραπέζι απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21:00 - Κρίσιμο 48ωρο για νέα μέτρα Facebook Twitter
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSΙ
0

Νέα μέτρα φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού, που χθες ανήλθαν για ξανά σε τετραψήφιο αριθμό φτάνοντας τα 1.261.

Από την πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες 48 ώρες και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, η οποία επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους, ότι αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα, θα τα πάρει.

Στο τραπέζι απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21:00 στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.261 νέα κρούσματα, 244 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Αττική και ειδικότερα το κέντρο της Αθήνας με τα κρούσματα πλέον να ανέρχονται στα 180, ενώ υψηλό ιικό φορτίο εμφανίζουν οι περιοχές Βύρωνας, Χαλάνδρι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Γλυφάδα και Αχαρνές.

«Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφορικά με τον αυξημένο αριθμό νέων κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα και ειδικά στην Αττική.

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα η Αττική. Έχουν ανέβει σταθερά οι νοσηλείες σε απλές κλίνες covid-19» ανέφερε, μεταξύ άλλων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο αυστηρά μέτρα, με ένα σκληρό τρίτο lockdown αν χρειαστεί.

Ωστόσο, παρέπεμψε στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή, η οποία, όπως εξήγησε, εισηγείται στην κυβέρνηση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Προς το παρόν θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι την Παρασκευή θα ενταχθούν ακόμα περισσότερες περιοχές στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη ενώ δεν αποκλείεται να ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21.00 και στην Αττική.

«Δεν είμαστε στο σημείο για ολικό lockdown»

Δεν είμαστε σε σημείο για ολικό lockdown τονίζουν υπουργοί και βουλευτές σε τηλεοπτικά πάνελ ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό αν τις επόμενες μέρες σημειωθεί εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν μπαίνει προς το παρόν στη συζήτηση να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία, όμως είναι από τα θέματα που θα εξεταστεί από τους λοιμωξιολόγους.

Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν μπαίνει προς το παρόν στη συζήτηση να κλείσουν εκ νέου τα σχολεία, όμως είναι από τα θέματα που θα εξεταστεί από τους λοιμωξιολόγους. 

«Η αγορά και τα σχολεία έχουν κάποια ειδικά χαρακτηριστικά, κάποιες "ιδιότητες", που επιβαρύνουν ή όχι μία κατάσταση. Αυτά τα στοιχεία θα αναλύσει η Επιτροπή και θα μας εισηγηθεί. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε εκ των προτέρων, θα είναι άστοχο. Η Επιτροπή εισηγείται και εμείς αποφασίζουμε», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Προβληματισμός και ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Προβληματισμό προκαλεί και η διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης, η οποία -σύμφωνα με τους ειδικούς- είναι πιο μεταδοτική κατά 70%. Συνολικά στη χώρα έχουν εντοπιστεί 204 κρούσματα, καθώς άλλα 31 δείγματα βρέθηκαν θετικά στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε ένα κρούσμα της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής.

«Έχουμε ταυτοποιήσει έναν ρυθμό μεταλλάξεων. Είναι σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα. Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι δύσκολοι» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ