«Δεν ξέρω αν ο καθηγητής που ακρωτηρίασε τον μπαμπά μου ήταν αδαής ή δόλιος…πάντως συνάδελφος δεν ήταν», είπε ξεσπώντας ο αδερφός του Γιάννη Καλλιάνου μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα τους.
Ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου, Δημήτρης Καλλιάνος μίλησε στο «Tlive» αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα τους και απέδωσε ευθύνες στους γιατρούς λέγοντας: «Μας έλεγαν ότι θα επιστρέψει σπίτι ενώ ήταν καταληκτικώς άρρωστος».
Ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον ασθενή στο νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, έχοντας υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια κι ενώ νοσηλευόταν στο Αττικό Νοσοκομείο. Ο γιατρός αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου, Χρήστος Καλλιάνος μιλώντας στον Alpha ξέσπασε κατηγορώντας τους γιατρούς για την τραγική κατάληξη.
«Ο μπαμπάς μου έφυγε αβοήθητος με έναν καθηγητή, που μέχρι και τη μέρα που έφευγε, μάς έλεγε ότι είναι καλά και θα πάει στο σπίτι του. Ο καθηγητής που ακρωτηρίασε τη ξηρά γάγγραινα που είχε, με διαβεβαίωνε μέχρι τέλους ότι είναι καλά. Δεν καταλάβαινα αν ήταν αδαής, αν ήταν δόλιος, αν ήταν ηλίθιος… Συνάδελφος πάντως δεν ήταν» είπε ο αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου στο κανάλι. «Όλοι με διαβεβαίωναν ότι ο μπαμπάς πάει καλά, το πόδι πάει καλά και κλείνει η πληγή και θα πάει σπίτι. Με 40, 50 συστολική πίεση που σημαίνει προθανάτια κατάσταση, δεν υπήρχε ουσιαστικά ιατρική παρακολούθηση στον πατέρα μου όπως αυτή ορίζεται από τον όρκο που δίνουμε» συμπλήρωσε ο γιατρός αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου.
«Οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων που για εμένα ήταν 10 με 20%, εφόσον η μεγάλη πανεπιστημιακή κλινική έκανε διάγνωση πρώιμα την καταπληξία» πρόσθεσε επίσης ο Χρήστος Καλλιάνος, τονίζοντας σε άλλο σημείο πως η Ελλάδα δεν είναι κράτος πρόνοιας, αλλά μία χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Yποστήριξε ότι η διασωλήνωση έγινε για το «θεαθήναι», σημειώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε την τοποθέτηση του πατέρα του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. «Δεν αποφάσιζε ο καθηγητής να τον βάλει στην πλατφόρμα της μονάδας, να μας δώσει αυτή την ελπίδα. Δεν ήθελα να πάει στην πλατφόρμα ο πατέρας μου και να πεθάνει ένα παιδί 20 χρονών. Δεν ζήτησα ποτέ ΜΕΘ, ζήτησα ΜΑΦ. Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δηλαδή σε κάποιο νοσοκομείο που έχουν. Τον στεγνώνανε συνέχεια με αιμοκαθάρσεις» είπε.
«Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα», είπε.
«Πέθανε αβοήθητος με το αίσθημα της πνιγμονής και της δύσπνοιας και αυτό το αίσθημα του επικείμενου θανάτου επί πέντε μέρες. Έγινε αδύναμη η καρδιά του και η διασωλήνωση έγινε για το θεαθήναι. Ο καθηγητής αρνιόταν τα πάντα. Ήταν πάρα πολύ αλαζόνας απέναντί μου, δεν με αντιμετώπισε σαν συνάδελφο. Ένιωθα ηλίθιος όταν του μιλούσα. Μπορεί τεχνικά να του έκανε τον ακρωτηριασμό αλλά μέχρι εκεί. Ξέρω πως δουλεύει το υποτιθέμενο σύστημα. Δεν δούλεψε τίποτα στον μπαμπά μου και δεν είναι ο πρώτος που φεύγει έτσι άδικα».
Παράλληλα, ο Χρήστος Καλλιάνος ανέφερε ότι ζήτησε τη νοσηλεία του πατέρα του σε ΜΑΦ, κάτι που του είπαν ότι δεν γίνεται. «Μόνο αν πεθάνει κάποιος στο διάδρομο και επανέλθει από ΚΑΡΠΑ μπαίνει σε ΜΑΦ. Υπάρχει ένα κακούργημα στη μέση. Ο μπαμπάς μου δεν είχε καρκίνο στα γεννητικά όργανα, όποιος συνέταξε την ανακοίνωση δεν είναι γιατρός, αυτά βγήκαν σαν υπεράμυνα της διοικήσεως», ανέφερε.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «οι γιατροί δεν έκαναν ό,τι όφειλαν και ό,τι έπρεπε να κάνουν για να του δώσουν το μάξιμουμ των πιθανοτήτων. Αν γίνονταν οι διαγνώσεις πρώιμα, ο μπαμπάς μου μπορεί να ζούσε τώρα. Δεν έγινε όμως τίποτα από αυτά που έπρεπε να γίνουν. Ζούμε σε μια χώρα που έχουν καταλυθεί τα πάντα. Η αποσύνθεση και η κατάλυση κάθε μέρα γεωμετρικά αυξάνονται. Δεν είναι κράτος πρόνοιας αυτό να μπορέσει να υποστηρίξει ανθρώπους να ζήσουν».