Άδωνις: Η ΝΔ θα κλείσει τα σύνορα για να κρατήσει έξω τους μετανάστες εάν χρειαστεί

Άδωνις: Η ΝΔ θα κλείσει τα σύνορα για να κρατήσει έξω τους μετανάστες εάν χρειαστεί Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Δύο πράγματα θα κάνει η ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές, τόνισε σήμερα στον Real FM ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δύο πράγματα η ΝΔ βάζει ως στόχους, αν βγει πρώτη. Τη μείωση των φόρων, γιατί το μνημόνιο του Τσίπρα δεν βγαίνει, και να ελέγξουμε τις μεταναστευτικές ροές, να κλείσουμε τα σύνορα, αν χρειαστεί», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είχε ελέγξει τη μεταναστευτική ροή. Πώς το είχε κάνει αυτό; Με την επιχείρηση "Ξένιος Δίας" στην επικράτεια, με τη μη εφαρμογή του νόμου Ραγκούση, τον οποίο εφάρμοσε η κ. Χριστοδουλοπούλου και μας τίναξε όλους στον αέρα, αφού διπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές. Το μεταναστευτικό στις εκλογές του 2012 ήταν ένα από τα πρώτα θέματα στην προεκλογική ατζέντα. Στις εκλογές του 2015 δεν υπήρχε ως ζήτημα, γιατί η ΝΔ, με την πολιτική της, το είχε περιορίσει» πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για μείωση των φόρων μέσω και της μείωσης του μισθολογίου στο Δημόσιο, ενώ υποστήριξε πως η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές.

«Αν βγει η ΝΔ θα έχουμε κυβέρνηση, διότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε πάλι εκλογές. Θα δούμε ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή και συνεργαστούμε, δηλαδή με Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, θα δούμε. Το σημαντικό είναι να έχουμε κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς πηγαίνει από εκλογές σε δημοψήφισμα και από δημοψήφισμα σε εκλογές. Εμείς προσπαθήσαμε να μειώσουμε τους φόρους και είχαμε αρχίσει να το κάνουμε αυτό. Αν δεν μειωθούν οι φόροι, η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα. Το μόνο κόμμα που εγγυάται πως θα μειωθούν οι φόροι είναι η ΝΔ και αυτό θα γίνει με μείωση κρατικών δαπανών και της μείωσης του μισθολογίου στο Δημόσιο» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφάνιση 39χρονου στη Λάρισα - Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: «Μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε εμπόρευμα»

Ελλάδα / Εξαφάνιση 39χρονου στη Λάρισα - Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: «Μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε εμπόρευμα»

Η Ένωση απαντά σε «δημοσιεύματα που επιχειρούν να συνδέσουν το γεγονός αυτό, με την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης εισαγγελικής λειτουργού»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
ε οχι παλι το δημοσιο ρε παιδια!παλι η παιδεια,η υγεια και οι εργαζομενοι του δημοσιου θα την πληρωσουν.τον στρατο δεν τον αγγιζει κανεις!εμενα ο πατερας μου δουλευει στο δημοσιο βραδυ μαζευει σκουπιδια και του εχουν μειωσει ηδη αρκετα το μισθο!να μειωσουν ολων αυτων που χρονια τωρα δεν κανουν τιποτα μαζι και των πολιτικων.οχι ομως των εργατων που φτυνουν αιμα καθημερινα!ανεπιτρεπτο!
Εννοείται ότι λέγοντας Δημόσιο δεν εννοούμε περιπτώσεις σαν του πατέρα σου, ούτε τις δαπάνες υγείας και παιδείας. Ο κόσμος (και οι πολιτικοί φαντάζομαι, αλλά ποιός μπορεί να είναι σίγουρος με δαύτους) εννοούν κάτι μεγαλομισθούς δημοσίων υπαλλήλων που μια πατάνε στην δουλειά και μια δεν πατάνε, τμήματα γραφείων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης, επιδόματα ε΄γκαιρης προσέλευσης κλπ που κατατρώγουν τον προΰπολογισμό.Και εννοείται ότι και τα αντίστοιχα στον στρατό νοούνται ως περιττά έξοδα του Δημοσίου.
Όταν οι πολιτικοί εννοούν μειώσεις εννοούν οριζόντιες μειώσεις.Τουλάχιστον αυτό έχουν αποδείξει μέχρι τώρα στην πράξη. Από καλές προθέσεις μπουχτίσαμε.
Δυστυχώς το μεταναστευτικό είναι ένα τόσο περίπλοκο πρόβλημα που δεν είναι δυνατόν να λυθεί έτσι απλά, με ένα κλείσιμο συνόρων. Η θάλασσα δεν "κλείνεται" και είναι εκ θαλάσσης που εισρέουν τα μεταναστευτικά κύματα.Επιπλέον το timing για να ειπωθεί κάτι τέτοιο, μεσούσης της ανθρωπιστικής κρίσης που εμπλέκει κυρίως οικογένειες με παιδάκια από εμπόλεμες ζώνες, με τις εικόνες που σου σπαράζουν την καρδιά, αντί για οικονομική μετανάστευση ή και εισβολή εγκληματικών στοιχείων (όπως είχε γίνει επί Σαμαρά υπ.Εξωτερικών στο 1990ς), είναι ατυχές. Βάλε κι ότι η οποιαδήποτε άποψη χρωματίζεται από την πηγή της, και....καταλαβαίνετε. Κατά τ'άλλα σαφώς η Ελλάδα έχει πρόβλημα υποδομής ως προς την υποδοχή και διαχείριση των προσφύγων (και γι'αυτό χρειάζεται ένα τελείως νέο πλάνο σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους) καθώς και ως προς την βαρύτατη φορολογία, η οποία ολοένα και αυξάνεται, μερικώς προς διατήρηση του υπερτροφικού Δημοσίου που λειτουργεί με όρους ρουσφετιού (ακόμα, δυστυχώς). Η πολυπόθητη ελάφρυνση φόρων ωστόσο ακούγεται ως ευχολόγιο και αντίστοιχη "μαγική συνταγή" αν δεν προεξασφαλιστεί ότι θα δυσαρεστηθοιύν κάτι εκατοντάδες χιλιάδες διορισμένοι στο Δημόσιο. Εν πολλοίς φοβούμαι πως οι εκλογές στην Ελλάδα πάντα είχαν -και θα έχουν δυστυχώς- μια διάσταση του κατά πόσον ο πολίτης εμπλέκεται προσωπικά ή όχι με το Δημόσιο (και με το αν βλέπει προοπτική διορισμού οικείων του από αντίστοιχες πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την ψήφο του). Αν δεν απεμπλακούμε από αυτό το ζοφερό ιδίωμα προκοπή δεν βλέπω στον αιώνα τον άπαντα.