Παράδοση έχει γίνει στην Αμφίκλεια το κοντοσούβλι- γίγας που ψήνεται την τελευταία Κυριακή της Απόκριας.
Φέτος, το κοντοσούβλι φτάνει σε μήκους τα 130 μέτρα, καθώς αυξήθηκε κατά 10 μέτρα σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ για τη δημιουργία του απαιτήθηκαν 800 κιλά κρέατος.
«Είναι το μεγαλύτερο κοντοσούβλι στην Ελλάδα», δήλωσε στην ΕΡΤ η δήμαρχος Αμφίκλειας, Αθανασία Στιβακτή, συμπληρώνοντας πως άρχισε να σιγοψήνεται από νωρίς το πρωί, σε μία ενιαία σούβλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Απόκριες 2023.