Αντιδράσεις για τη φυλάκιση ηλικιωμένης που καταδικάστηκε επειδή τάιζε γάτες στη γειτονιά

Αντιδράσεις για τη φυλάκιση ηλικιωμένης που καταδικάστηκε επειδή τάιζε γάτες στη γειτονιά Facebook Twitter
3

Στη φυλακή βρέθηκε μια γυναίκα 80 ετών, κάτοικος Πειραιά, καθώς καταδικάστηκε μετά από μήνυση των περίοικων επειδή τάιζε τις γάτες της γειτονίας.

Η είδηση έγινε γνωστή στις αρχές της εβδομάδας από το crashonline.gr, το οποίο αναφέρει πως η γυναίκα πήγε τυχαία στην αστυνομία για επανέκδοση ταυτότητας και εκεί έμαθε ότι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση καθώς δεν είχε πληρωθεί το ποσό εξαγοράς της ποινής της το οποίο ήταν 1000 ευρώ.

Η αστυνομία ζήτησε το ποσό των 1000 ευρώ, εκείνη δεν είχε και την οδήγησαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κυρία Ε. Β, φέρεται να έχει περάσει πάνω από μια εβδομάδα στη φυλακή με την ιστορία της να έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Για την φυλάκιση της γυναίκας διαμαρτυρήθηκε έντονα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία η οποία έστειλε επιστολή στον Μιχάλη Καλογήρου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε για το συμβάν φυλάκισης ηλικιωμένης γυναίκας, συγκεκριμένα 80χρονης γερόντισσας, που ανήκει μάλιστα στην κατηγορία των αδυνάτων από πολλές απόψεις πολιτών, καθώς είχε καταδικαστεί με πρόστιμο 1.000,00 ευρώ μετά από μήνυση των περίοικων επειδή τάιζε τις γάτες της γειτονιάς.


Αντιλαμβανόμαστε ότι η πράξη της φυλάκισης έγινε για λόγους τήρησης της τυπικής δικαιοδοτικής διαδικασίας πλην όμως αυτή προσκρούει καταφανώς στο κοινό περί δικαίου αίσθημα.


Σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα της χώρας μας και όχι μόνο, διερωτόμαστε αν έχει παντελώς ξεχαστεί ο λόγος ύπαρξης των νόμων, αν έχει παντελώς ξεχαστεί η ετυμολογία της λέξης «δικαιοσύνη», η δικαιοσύνη ως ιδέα, η δικαιοσύνη ως δημόσια Αρχή και σκοπός που δρα κυρίως διορθωτικά, η δικαιοσύνη ως ιδανικό που συνυπολογίζει τους κινδύνους και ωφέλειες σε μια κοινωνία, η δικαιοσύνη με το ευρύτερο κοινωνικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό πλαίσιο απονομής της .


Την ίδια στιγμή που χιλιάδες εγκληματίες κατά των ζώων που εμφανώς παρανομούν αλλά διαφεύγουν της δικαιοσύνης, συλλαμβάνεται μία ηλικιωμένη που προφανώς ορμώμενη από την ευαισθησία της ταΐζει αδέσποτες γάτες, χωρίς να είναι σε θέση να μπορεί επακριβώς να ερμηνεύσει και να τηρήσει το νόμο.


Ένα εύκολο θύμα προς χαρακτηρισμό παρανόμου κι επίσης εύκολο θύμα εφαρμογής του νόμου κατά γράμμα. Δεν θα έπρεπε η δικαιοσύνη της σύγχρονης Ελλάδας να θυμίζει εμμονικές τακτικές «Ιαβέρη».


Αναρωτιόμαστε επίσης πόσο σύννομη μπορεί να είναι η απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε την γυναίκα αυτή , όταν η νομοθεσία μας επιτρέπει την σίτιση αδέσποτων ζώων και η ηθική μας το επιβάλλει.


Παρακαλούμε θερμά, ευελπιστώντας στην απόλυτη κατανόησή του γεγονότος, για τις ενέργειές σας για την άμεση αποφυλάκιση και αποκατάσταση της ηλικιωμένης, καθώς η λανθασμένη εφαρμογή της «νομικής δικαιοσύνης», είναι εμφανώς άδικη και προσβάλλει την ηθική και την κοινωνία μας.

Με τιμή ,
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (63 Σωματεία)και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 146 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Η Γραμματέας
Μαρία Χουστουλάκη

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Φυλακίζουν μια 80χρονη επειδή τάιζε γάτες. Πράγμα που είναι νόμιμο. Την έχουν μέσα μια βδομάδα.Ανέγγιχτοι μένουν βέβαια όσοι εκτελούν, βασανίζουν και ταλαιπωρούν ζώα κάθε μορφής.Πόσο υπάνθρωποι είναι οι γείτονες πιυ μηνύουν μια ηλικιωμένη γυναίκα για κάτι που είναι και νόμιμο και ηθικό;
Λιγο μουφα ακουγεται γιατι υπαρχει και ο αλλος ο νομος, και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 που αναφέρει επί λέξει: «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».
Πρόκειται για καθαρή υποκρισία, ιδίως από πλευράς του κράτους.Οι κανόνες "καθαριότητας και υγιεινής" που ορίζει ο νόμος είναι ελαστικοί και σχετικοί. Ο καθένας βάζει τα δικά του όρια σε αυτό που εννοεί σαν καθαριότητα. Αλλά και αντικειμενικά, από έναν αριθμό αδέσποτων ζώων και πάνω, δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν κανόνες καθαριότητας σε μια γειτονιά.Ναι μεν πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερη και χωρίς όρους (και χωρίς πρόστιμο) η κυρία που ταϊζει τις γάτες. Αλλά δεν είναι δυνατόν και να ζουν 200 γάτες (τυχαίο νούμερο) σε κάθε γειτονιά.Το ίδιο το κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ με βάση δικούς του νόμους να φροντίζει τα αδέσποτα. Το κράτος οφείλει να δημιουργεί / λειτουργεί άσυλα, οφείλει να κάνει στειρώσεις και οφείλει να προωθεί τις υιοθεσίες.Αντι γι' αυτά που οφείλει, το @#%@$#%κράτος δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ.Αφήνοντας πολύ βολικά την φροντίδα των αδέσποτων σε μερικούς ιδιώτες, που κάνουν ότι μπορούν. Διαθέτοντας ελάχιστους (χρηματικούς) πόρους, μηδενικά μέσα, μηδενικές υποδομές και αντιμετωπίζοντας καθημερινά την εχθρότητα των υπόλοιπων (μυνήσεις και πρόστιμα).Οι εθελοντές φιλόζωοι πρέπει να υπάρχουν μόνο για έκτακτες και για πολύ ειδικές εριπτώσεις. Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το κράτος. Αλλιώς να υποκαταστήσουμε εμείς οι εθελοντές φιλόζωοι και το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπ. Δημόσιας Τάξης και την Βουλή και τους Δήμους.Χειρότερα από αυτούς τους ανίκανους και ψεύτες αποκλείεται να τα κάνουμε.