ΑΠΘ: «Η πρώην σύντροφός μου δέχτηκε παρενόχληση μπροστά μου»- Τι καταγγέλλει πρώην πρόεδρος φοιτητών

ΑΠΘ: «Η πρώην σύντροφός μου δέχτηκε παρενόχληση μπροστά μου»- Τι καταγγέλλει πρώην πρόεδρος φοιτητών Facebook Twitter
0

Σωρεία καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην φοιτήτριες του ΑΠΘ, τις οποίες αναμένεται να καλέσει ο εισαγγελέας για κατάθεση, ενώ για το θέμα μίλησε και ο πρώην πρόεδρος φοιτητών του τμήματος Γεωλογικού Θεσσαλονίκης.

«Ήμουν πρόεδρος των φοιτητών γύρω στο 2004. Είχαμε ακούσει για αυτόν τον καθηγητή ότι έχει πολύ δύσκολο μάθημα και βαθμολογεί πολύ αυστηρά, αλλά και ότι είχε μια ιδιαίτερη έφεση στις φοιτήτριες. Όσο προχωρούσε ο καιρός είχα δώσει και εγώ το μάθημά του μαζί με την τότε κοπέλα μου. Στα πρώτα λεπτά σηκωθήκαμε να φύγουμε και δώσαμε λευκή κόλλα. Όταν είδε την κόλλα της, την αγκάλιασε από τη μέση και της είπε να περάσει από το γραφείο του για να συζητήσουν για το βαθμό της. Υπήρξε διένεξη μεταξύ εμού και του καθηγητή γιατί αυτό έγινε μπροστά στα μάτια μου», ανέφερε ο Μιχάλης Νιάρχος.

«Όταν ήμουν πρόεδρος φοιτητών είχε τεθεί το να κάνουμε θέμα για το συγκεκριμένο καθηγητή. Είχα μιλήσει όπου μπορούσα, στον πρόεδρο του τμήματος, στον κοσμήτορα. Μου είχαν πει ότι θα έπρεπε να βρω μία ή δύο φοιτήτριες που θα κατήγγειλαν επίσημα τη συμπεριφορά του. Καμία φοιτήτρια δεν δεχόταν να το κάνει αυτό γιατί φοβόταν. Και προηγούμενοι πρόεδροι ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, και επόμενοι, μετά από εμένα. Το μάθημά του το έδωσα επτά φορές, πιστεύω για εκδικητικούς λόγους», συνέχισε μιλώντας στο Mega.

«Πιστεύω ότι όλη αυτή τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί μετά τον δρόμο που άνοιξε η Μπεκατώρου θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά αν μπορέσουμε όλοι να καταλάβουμε τι συμβαίνει και δεν εθελοτυφλούμε. Είναι στο χέρι μας να μην φοβόμαστε και να καταγγέλλουμε, να υπάρξει ένας θεσμός για να μπορέσει να κινηθεί η διαδικασία, να γίνει μια έρευνα», κατέληξε ο κ. Νιάρχος.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, ο εν λόγω καθηγητής του Γεωλογικού τμήματος έλεγε στις φοιτήτριες να περάσουν από το γραφείο του συνήθως την Παρασκευή, κυρίως βραδινές ώρες. Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος καθηγητής αρνείται τα πάντα.

Υπενθυμίζεται πως έξι πρώην φοιτήτριες της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ συναντήθηκαν με τον πρύτανη και κατήγγειλαν με ονόματα ότι έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από περισσότερους από έναν καθηγητές, ενώ την ίδια ώρα για πάνω από 100 καταγγελίες που υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, για καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Λίνα Σαλταμπάση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ελλάδα / Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ο 47χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγκρατούμενούς του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM