ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Αθήνα 2004: Από τη δόξα στην εγκατάλειψη

Αθήνα 2004: Από τη δόξα στην εγκατάλειψη Facebook Twitter
1

 

Ολυμπιακό χωριό, Φάληρο και Ελληνικό.Εγκαταλελειμμένα στάδια, λουκέτα και πισίνες χωρίς νερό.

10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αρκετές ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί, πως σε αυτούς τους χώρους η Ελλάδα υποδεχόταν αθλητές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Όμως για τους εθελοντές εκείνες οι ημέρες ήταν μια εμπειρία που ποτέ δεν θα ξεχάσουν. Η Στέλλα Ντάλα υποδεχόταν τους θεατές στο ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

«Τα χαμόγελα των ανθρώπων γύρω μου, είναι η πιο δυνατή ανάμνηση. Ποτέ δεν θα ξεχάσω, το πόσο περήφανοι νιώθαμε το 2004. Πιστεύαμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Ελπίζαμε πως η χώρα θα άλλαξε προς το καλύτερο» δήλωσε στην κάμερα του euronews, η εθελόντρια του 2004.

10 χρόνια μετά, ποιός ευθύνεται για τις ερειπωμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις;

Ο Κώστας Καρτάλης, διετέλεσε γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων από το 2001 ως το 2004. Υποστηρίζει πως η τότε κυβέρνηση έχει ετοιμάσει σχέδιο αξιοποίησης, που όμως πότε δεν υλοποιήθηκε.

«Υπήρχε πλάνο για την αξιοποίηση κάθε ολυμπιακής εγκατάστασης. Όμως μετά το 2004, η νέα κυβέρνηση δεν εφάρμοσε αυτό το σχέδιο. Εκτιμώ πως αυτό συνέβη για πολιτικούς λόγους. Σταδιακά η χώρα έχασε την δυναμική των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και έτσι κάποιες εγκαταστάσεις δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ» υποστηρίζει μιλώντας στο euronews ο Κώστας Καρτάλης.

Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η άποψη πως οι αγώνες ευθύνονται για την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα.

Το 2004, ο Στρατός Σαφιολέας ήταν υπεύθυνος για την ενημέρωση των ξένων δημοσιογράφων. Υποστηρίζει πως οι αγώνες, σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση.

«Όποιος λέει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ευθύνονται για την οικονομική κρίση, πρέπει να ήταν πολύ κακός στα μαθηματικά. Η επένδυση των αγώνων της Αθήνας ανήλθε σε 8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2009 το χρέος της χώρας άγγιζε τα 320 δισεκατομμύρια ευρώ».

Πριν απο λίγες ημέρες, η Ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει την αξιοποίηση του Κωπηλατοδρόμιου Σχοινιά, του Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου και του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου.

Πολλοί όμως αναρωτιούνται, γιατί έπρεπε να περάσει τόσος καιρός...

«Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η Ελλάδα κέρδισε τη μάχη. Όμως 10 χρόνια μετά, φαίνεται πως έχασε τον πόλεμο. Η εθνική υπερηφάνεια έδωσε την θέση της στην απογοήτευση και τον θυμό. Όμως ακόμη και τώρα, η αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων μπορεί να συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση» μεταδίδει από την Αθήνα ο δημοσιογράφος του euronews, Απόστολος Στάικος.

Ελλάδα
1

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

Ελλάδα / Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

«Ευχόμαστε να είναι ο κύριος σεισμός, διότι έχει επίκεντρο στην λίμνη Τριχωνίδα κάτω από το Θέρμο, που είχε προκαλέσει τις μεγάλες ζημιές η σεισμική δόνηση τον Απρίλιο του 2007» τόνισε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ελπίζω το καινούριο πλάνο, "το σχέδιο αξιοποίησης" που ανακοίνωσε η Ελληνική κυβέρνηση, να συμπεριλαμβάνει μέσα πάσης φύσεως βοήθεια για άπορους και άτομα με ειδικές ανάγκες...