LIVE!

Αθώος ο αρχιλοχίας που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Αθώος ο αρχιλοχίας που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Facebook Twitter
1

Αθώος κρίθηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης αρχιλοχίας που κατηγορήθηκε ότι αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Δερβενίου.

Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Νοέμβριο, η αθώωση ενός υπολοχαγού που παραπέμφθηκε με την ίδια κατηγορία στο Στρατοδικείο.

Οι στρατοδίκες έκαναν δεκτό τον ισχυρισμό τού αρχιλοχία ότι η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.

Ο ίδιος παραπέμφθηκε στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Στρατού και τιμωρήθηκε, σε πρώτο βαθμό, με την ποινή της απόταξης. Η υπόθεσή του αναμένεται να κριθεί πειθαρχικά τις επόμενες μέρες και σε δεύτερο βαθμό.

Στο μεταξύ, έξω από το Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν το πρωί διαδηλωτές σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον αρχιλοχία και στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ελλάδα
1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Guardian για Τέμπη: «Οργή στην Ελλάδα καθώς η δεύτερη επέτειος της τραγωδίας προκαλεί μαζικές διαδηλώσεις»

Ελλάδα / Guardian για Τέμπη: «Οργή στην Ελλάδα καθώς η δεύτερη επέτειος της τραγωδίας προκαλεί μαζικές διαδηλώσεις»

«Τα επακόλουθα της σύγκρουσης που άφησε πίσω της 57 νεκρούς το 2023 άσκησε πίεση στον πρωθυπουργό εν μέσω αυξανόμενης πεποίθησης για συγκάλυψη από τις αρχές», γράφει ο Guardian
LIFO NEWSROOM
Πρόεδρος ΕΟΔΑΣΑΑΜ- Τέμπη: Το μπάζωμα κατέστρεψε σημαντικά στοιχεία - Δεν φαίνεται να υπήρχε κεντρική εντολή για αυτό

Ελλάδα / Πρόεδρος ΕΟΔΑΣΑΑΜ- Τέμπη: Το μπάζωμα κατέστρεψε σημαντικά στοιχεία - Δεν βρήκαμε κάποιον κεντρικό σχεδιαστή που το διέταξε - Εύφλεκτο υλικό 2,5 τόνων

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ καταδεικνύουν την έλλειψη δομημένου σχεδίου διαχείρισης κρίσεων, τις αδυναμίες στον συντονισμό των υπηρεσιών και τις χρόνιες παθογένειες του σιδηροδρόμου
LIFO NEWSROOM