Αυτές είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές στο σπίτι μας - Πόσα kW «καίνε»

Αυτές είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές στο σπίτι μας - Πόσα kW «καίνε» Facebook Twitter
0

Ποιες είναι οι πιο ενεργοβόρες συσκευές σε ένα σπίτι;  Ο θερμοσίφωνας, ο φούρνος και το αερόθερμο είναι οπωσδήποτε ανάμεσα στις πιο «λαίμαργες» ενεργειακά, αλλά η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη.

O ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης είχε πρόσφατα εξηγήσει ποιες οικιακές συσκευές καταναλώνουν πολύ ρεύμα καθώς, αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να περιορίσουμε τους λογαριασμούς ενέργειας. 

Στην κορυφή της κατανάλωσης βρίσκονται ως επί το πλείστον οι συσκευές θέρμανσης. Πιο αναλυτικά, ένας θερμοσίφωνας, για παράδειγμα μπορεί να έχει ελάχιστη κατανάλωση 3.000W και μέγιστη έως 5.500W, ενώ και ο φούρνος «καίει» από 2.000W έως και 4.000W σε μία ώρα. 

Τα κλιματιστικά κυμαίνονται από 900W έως και 5.000W. 

Το μεγάλο μάτι της κουζίνας «καίει» 2.000W και ένα αερόθερμο κυμαίνεται από 2.000 έως 3.000W.

Οι βραστήρες που έχουμε στους πάγκους της κουζίνας κυμαίνονται από 1200W έως 3.000W.

Ένα πιστολάκι μαλλιών μπορεί να έχει ελάχιστη κατανάλωση 1.800W και μέγιστη 2.500W,

Η τοστιέρα «καίει» από 800W έως 1.800W.

Το πλυντήριο πιάτων καταναλώνει από 1.000W έως 2.400W, και το στεγνωτήριο ρούχων από 1.000W έως 4.000W.

Το σίδερο έχει ελάχιστη κατανάλωση 1.000W και η μέγιστη διαμορφώνεται στα 2.000W.

«Βασική προτεραιότητα παραμένει η εξοικονόμηση ενέργειας. Η Ελλάδα τους επόμενους μήνες έχει ένα στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

«Άρα η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων συσκευών τις ώρες από 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM