Δάσκαλοι: Κινητοποιήσεις με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

Δάσκαλοι: Κινητοποιήσεις με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.
0

Kινητοποιήσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία με την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης μέσα στην πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων.

Επίσης, την τελευταία ημέρα του Αυγούστου οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας κυρίως την πραγματοποίηση των απαραίτητων διορισμών, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στην εκπαίδευση. Ακόμη θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο 10ήμερα του Σεπτεμβρίου Γενική Συνέλευση με εισήγηση ήδη από τη ΔΟΕ για  επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με τη μορφή τριήμερων ή πενθήμερων απεργιών.

Τα βασικά αιτήματα της ΔΟΕ είναι:

• Άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο.

• 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή. Καμιά απόλυση αναπληρωτή.

• Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.

• Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.

• Μείωση διδακτικής ύλης.

• Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητέ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έδεσσα: Προφυλακίστηκαν πατέρας και τα τέσσερα παιδιά του για οπαδική επίθεση - Σοβαρά τραυματισμένο το θύμα

Ελλάδα / Έδεσσα: Προφυλακίστηκαν πατέρας και τα τέσσερα παιδιά του για οπαδική επίθεση - Σοβαρά τραυματισμένο το θύμα

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες και έρχεται εκ νέου στο προσκήνιο, καθώς η δικαστική διερεύνηση οδηγεί σε νέες διώξεις
LIFO NEWSROOM