Αντίθετος στην πρακτική του click away, εμφανίστηκε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης κάνοντας λόγο για πειραματισμούς άγνωστους στο ελληνικό κοινό, που δεν βοηθούν σε αυτήν την φάση της πανδημίας.
Πρέπει να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, ενώ προειδοποίησε ότι το «να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε λίγο ή καθόλου εν μέσω πανδημίας με μια μείωση που δεν είναι σταθερή, νομίζω ότι πειραματιζόμαστε να πάνε τα πράγματα χειρότερα».
Το click away είναι εντελώς άγνωστο στην ελληνική πραγματικότητα. Αυτό στο εξωτερικό γίνεται σε πολύ μεγάλα μαγαζιά και όχι στο πεζοδρόμιο, τόνισε ενώ επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι αν η χώρα έμενε όπως ήταν μέχρι χθες, (νομίζω ότι) δε θα φοβόμασταν να επιβαρυνθεί η κατάσταση, θα λέγαμε ποσό γρήγορα θα βελτιωθεί.
Ωστόσο διευκρίνισε ότι τον ανησυχεί το γεγονός ότι ανοίγουν κάποια πράγματα. «Πώς θα κρατήσουμε αποστάσεις και ουρές στην Ερμού που το ένα μαγαζί είναι δίπλα στο άλλο; Το 10 λεπτά με 9 άτομα είναι ασύμβατο. Υπάρχει ασυμβατότητα σε αυτούς τους αριθμούς» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά στον εμβολιασμό επισήμανε ότι «αν κάνουμε εμβόλιο στη φάση κορύφωσης κινδυνεύουμε να ευνοήσουμε την εξάπλωση του ανθεκτικού ιού, κι αυτό είναι παγκόσμιο θέμα, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».
Σε ότι αφορά για το ρεβεγιόν ο καθηγητής εμφανίστηκε κάθετος λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες συζητήσεις «το μοντέλο είναι πολύ κλειστές οικογένειες, με πολλή προσοχή, με τα παιδιά να μην παίζουν με άλλα παιδιά, μια δεύτερη οικογένεια το πολύ».
Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ
σχόλια