Δήλωση Παπούλια για την ενιαία τιμή του βιβλίου

Δήλωση Παπούλια για την ενιαία τιμή του βιβλίου Facebook Twitter
3

Διακριτικά υπέρ του μέτρου της ενιαίας τιμής του βιβλίου στάθηκε σήμερα με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Μετά από συνάντησή του με τους εκπροσώπους του χώρου του βιβλίου συγγραφέα  Άλκη Ζέη και εκδότη Στέφανο Πατάκη ο κύριος Παπούλιας επισήμανε ότι  «χρειάζεται εξαιρετική ευαισθησία στις αποφάσεις που αφορούν το βιβλίο, γιατί η κοινωνική και πολιτισμική του σημασία υπερέχει αξιακά κάθε τεχνοκρατικής προσέγγισης». 

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου κάνει λόγο για αδιαμφισβήτητη στήριξη στο ελληνικό βιβλίο και ένα καθαρό μήνυμα ότι το βιβλίο είναι ένα πολιτιστικό αγαθό και με αυτό το κριτήριο πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις και όχι με στεγνές εμπορικές λογικές.

Ολόκληρη η δήλωση του Κάρολου Παπούλια:

 «Με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσα σήμερα τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του εκδότη κ. Στέφανου Πατάκη και της συγγραφέως κ. Άλκης Ζέη για τις υπό συζήτηση αλλαγές στον χώρο του βιβλίου. Με επισκέφθηκαν εκ μέρους της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και της Εταιρείας Συγγραφέων, για να μου μεταφέρουν τις αγωνίες τους. Από την πλευρά μου αυτό που πρέπει να πω είναι ότι χρειάζεται εξαιρετική ευαισθησία στις αποφάσεις που αφορούν το βιβλίο, γιατί η κοινωνική και πολιτισμική του σημασία υπερέχει αξιακά κάθε τεχνοκρατικής προσέγγισης».

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ