Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα - «Έσπασαν» τα ισόβια

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα - «Έσπασαν» τα ισόβια Facebook Twitter
EUROKINISSI
20

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδικάστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Το Μικτό Ορκωτό Εφετειο Λαμίας βρήκε νωρίτερα ομόφωνα ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, «σπάζοντας» ωστόσο τα ισόβια, με την πλευρά Γρηγορόπουλου να διαμαρτύρεται για «ευνοϊκή μεταχείριση» του ενόχου. «Το αποτέλεσμα της απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφασης σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονεα» δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προειδοποιώντας ότι θα ασκηθεί αναίρεση.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. Υπενθυμίζεται πως ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει ήδη εκτίσει περίπου 10 χρόνια. Ο συνήγορός του Κορκονέα είχε ζητήσει την αναγνώριση πέντε ελαφρυντικών, με τον εισαγγελέα να προτείνει την αναγνώριση μόνο του προτέρου σύννομου βίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας: «Από όσα έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο είχε σύννομο οικογενειακό βίο. Το ίδιο συνέβη και στην επαγγελματική του ζωή. Ακούστηκαν χαρακτηρισμοί ότι ήταν «ο Ράμπο», δηλαδή πιο εκρηκτικός σε συμπεριφορές, αλλά αυτό δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει μη σύννομη συμπεριφορά. Καθ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής, είχε τιμηθεί από την αστυνομία για τη δράση του. Μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δεν υπήρξε μη σύννομη συμπεριφορά του, άρα συντρέχει βάσιμος λόγος χορήγησης του ελαφρυντικού. Ο κατηγορούμενος δεν είναι χαρακτήρας που υποκρύπτει παραβατική συμπεριφορά. Υπήρξε μία αμελής και αντιδεοντολογική συμπεριφορά από την πλευρά του κατηγορουμένου».

Η θέση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της πολιτικής αγωγής. 
Πολ. αγωγή: Αντιδεοντολογική δολοφονία... το ακούσαμε και αυτό... Θέλει αμέλεια, ενώ υπάρχει η απόφαση του δικαστηρίου σας για άμεσο δόλο. Θέλει να δώσει ελαφρυντικό για να βγει ο Κορκονέας έξω.
Εισαγγελέας: Ο καθένας θέλει κάτι για τον πελάτη του. Δεν υπάρχει κάποια στόχευση... προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις... Ανέλυσα την απαράδεκτη συμπεριφορά του κατηγορούμενου... Δέχομαι τον άμεσο δόλο όμως για τη χορήγηση του ελαφρυντικού αναφερόμαστε πριν την 6η Δεκεμβρίου του 2008. Αποδείχθηκε ότι έζησε σύννομα και συντρέχουν οι λόγοι για τη χορήγηση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.
Πολ. Αγωγή (Νίκος Κωνσταντόπουλος): Μία δήλωση για την προβολή του αιτήματος της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Είναι το αποκορύφωμα της θρασύτητας. Ο νεκρός Αλέξανδρος να λοιδορείται μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Πρωτόδικα ο Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη. Έκτοτε παρέμενε φυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού. O Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη αλλά το 2012 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Εφετείο Λαμίας, με πολυμελή αστυνομική συνοδεία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο. 

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να πάρει πάνω του όλες τις ευθύνες αφήνοντας στο περιθώριο τις οποιεσδήποτε ευθύνες του συναδέλφου του Βασίλη Σαραλιώτη που επίσης ήταν κατηγορούμενος. Παρόλο που όλα τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί περιγράφουν με σαφήνεια την πορεία που ακολούθησε η φονική σφαίρα του Κορκονέα, ο ίδιος επέμενε ότι πυροβόλησε στον αέρα ισχυριζόμενος πως «η βολίδα έπληξε τριτογενώς τον 16χρονο μαθητή».

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ανακοίνωσε την ποινή, παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού ενώ η μητέρα του θύματος, Τζίνα Τσαλικιάν απουσίαζε. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που ήθελε μέτρα της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Αντίθετα, αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Ελλάδα
20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αυτές οι αντιφατικές αποφάσεις της δικαιοσύνης, που χαϊδεύουν δολοφόνους ενώ εξαντλούν την αυστηρότητα τους σε άλλες περιπτώσεις, βλάπτουν σοβαρά το κύρος της. Και χωρίς αίσθημα δικαιοσύνης όλα είναι ανοιχτά και ο καθένας πράττει όπως κρίνει.Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το κράτος δεν ξεχνά ποτέ τα πιστά σκυλιά του. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.
Αυτό δεν είναι τίποτε. Αν ο Ρουπακιάς έχει καθαρό ποινικό μητρώο θα (πρέπει να) αναγνωριστεί και σε αυτόν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αυτό σημαίνει πρόσκαιρη κάθειρξη, δηλαδή maximum 15 χρόνια.Δεν σταματάει όμως εκεί. Με το 105Β Ποινικού Κώδικα, έχει δικαίωμα να απολυθεί εφόσον εκτίσει τα 3/5 της ποινής, δηλαδή 9 χρόνια, αρκεί η διαγωγή του κατά την διάρκεια της κράτησής του να μην καθιστά απολύτως αναγκαία την παραμονή του στην φυλακή, προκειμένου να μην τελέσει άλλα εγκλήματα. Ως τώρα δεν έχει ακουστεί κάτι για την διαγωγή του Ρουπακιά στην φυλακή, οπότε με βάση τον νόμο, θα δικαιούται να αποφυλακιστεί στα 9 χρόνια (δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2022).Δεν σταματάει όμως εκεί. Σύμφωνα με το 110Α του Ποινικού Κώδικα, εφόσον η διαγωγή του στην φυλακή δεν ήταν εγκληματική, ώστε (με βάση την διαγωγή του) να καθίσταται αναγκαίο να παραμείνει στην φυλακή για να μην τελέσει άλλα εγκλήματα, θα δικαιούται να ζητήσει την αποφυλάκισή του με κατ' οίκον έκτιση της ποινής του , με επιτήρηση, εφόσον έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής του, δηλαδή maximum 6 χρόνια. Καλή ώρα δηλαδή, τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται δικαιούται αποφυλάκιση με κατ' οίκον περιορισμό.Αν ήμουν ο Ρουπακιάς (υπό την προϋπόθεση ότι έχω λευκό ποινικό μητρώο - δεν το γνωρίζω αν έχει) θα ήθελα να τελειώνει η δίκη της Χ.Α. όσο το δυνατόν γρηγορότερα , να καταδικαστώ και να αποφυλακιστώ τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται, να τελειώνουμε.Σας φαίνεται άδικο όλο αυτό; Φόνος και αποφυλάκιση με κατ' οίκον περιορισμό μετά από 6 μόλις χρόνια; Ας προσέχατε. Ψηφίσατε αυτούς που ψήφισαν τον συγκεκριμένο νόμο... και όταν φώναζαν κάποιοι για τον Ποινικό Κώδικα, το θέμα πέρναγε στα ψιλά -είχαμε σημαντικότερα ζητήματα να ασχοληθούμε. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Αυτά που γράφεις όμως δεν προϋποθέτουν πως ο Ρουπακιάς *έμεινε* στη φυλακή όλο αυτόν τον καιρό; Αν δεν κάνω λάθος είναι έξω εδώ και πολλά πολλά χρόνια. (Παρέμεινε κρατούμενος μόνο μέχρι τη λήξη του 18αμηνου.) Όχι;
Έχεις δίκιο Άρη, λάθος μου. Έχει περάσει τόσος καιρός που συνειρμικά θεωρούσα ότι βρισκόταν έγκλειστος, δεν συνειδητοποιούσα ότι ακόμα είμαστε στον α' βαθμό.Έχει μείνει έγκλειστος περίπου 30 μήνες (2,5 χρόνια), επομένως απομένει να εκτίσει ακόμα 3,5 χρόνια με το παραπάνω σενάριο. Υπάρχει όμως και η κατηγορία για την εγκληματική οργάνωση, επομένως το παραπάνω σενάριο δεν θα ισχύσει.Εν πάση περιπτώσει πάντως, νομίζω ότι το μείζον ζήτημα είναι ότι με τον ισχύοντα ποινικό κώδικα, ένας δολοφόνος με καθαρό ποινικό μητρώο και καλή διαγωγή στην φυλακή, αποφυλακίζεται σε 6 χρόνια.
Καθίστε λίγο ρε παιδιά...αυτός ο μπάρμπας με το μούσι στη φώτο είναι ο Κορκονέας; Ο οποίος σήμερα είναι 48 ετών. Αυτός δεν μοιάζει με 48 αλλά με 68, και ούτε μοιάζει όπως ήταν τότε με τη δολοφονία. Τι παίζει;
Απλά μου έκανε εντύπωση, γιατί αυτός ο άνθρωπος στη φώτο δε μοιάζει μόνο 48, αλλά πολύ μεγαλύτερος...και είπα να το σχολιάσω.Ίσως όμως και να συνδέεται με την υπόθεση, γιατί το να γέρασε τόσο απότομα δείχνει ότι δεν πέρασε και τόσο καλά όλα αυτά τα χρόνια μετά το περιστατικό.Και φυσικά και θυμάμαι, είχε γίνει χαμός τότε αλλά και εξακολουθεί να γίνεται κάθε 6η Δεκεμβρίου....και μάλλον φέτος θα γίνει μεγαλύτερος χαμός από άλλες χρονιές λόγω της καλής μεταχείρισης του ΕΚ.
@ddffgg11 30.7.2019 | 09:07Υπό αυτή την έννοια, ισχύει.Δεν πρέπει να πέρασε άσχημα κατά τη διάρκεια της κράτησής του όσο αφορά τις συνθήκες, για ευνόητους λόγους.Κυρίως αυτό που βαραίνει την ψυχή του είναι η συνείδηση της πράξης του η οποία αποτυπώνεται στην εξωτερική του εμφάνιση (σωματοποίηση).Σε κάθε περίπτωση πέραν του θυμικού ή της συναισθηματική φόρτισης, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε και να το σεβαστούμε, όπως και σε κάθε παρόμοια περίπτωση.Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε την ψυχοσύνθεση (ούτε έχει), του εν δυνάμει δολοφόνου. Ήταν όμως ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος σε μια πολύ ιδιαίτερη θέση με πλήρη ανικανότητα διαχείρισης των καταστάσεων και των συνθηκών της εργασίας του.σ.σ.: Η επιλογή και πρόσληψη των ειδικών φρουρών της αστυνομίας (συνεχίζει) να πραγματοποιείται με πολύ πρόχειρο τρόπο, με μεγάλο ποσοστό να οφείλεται σε ρουσφετολογικές προσλήψεις και... μπαρμπάδων από την Κορώνη..., καθώς, επίσης και η εκπαίδευσή τους είναι εξαιρετικά υποτυπώδη.Όσο αφορά τα ιατρικά και ψυχιατρικά τεστ που περνάνε για να κριθεί η ψυχική τους υγεία, είναι παιδαριώδη. Εκτός αυτού, στη συνέχεια δεν πραγματοποιείται καμία άλλη, τουλάχιστον σοβαρή ψυχιατρική ή ψυχολογική εξέταση όλων, όσων εργάζονται στα σώματα ασφαλείας, τα οποία είναι ιδιαίτερα και εκ φύσεως στρεσογόνα, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.Έχουμε μια αστυνομία που λειτουργεί (όσοι από τους αναγνώστες έχουν κάνει στρατό θα καταλάβουν...), με νοοτροπία «καραβανάδων», «παλιών» και «νέων», «βυσμάτων» και «αβυσμάτων» και της γενικότερης νοοτροπίας, «ας βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα», ο μισθουλάκος να τρέχει...
Από τον θείο Νώντα με αγάπη. Τα λέει όλα:https://3pointmagazine.gr/%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7/
Από τη γαλλική επανάσταση και εντεύθεν υπάρχει μία εμμονή με τους "δικαστάς".Ας το ξεκαθαρίσουμε για χιλιοστή φορά:οι δικαστές εφαρμόζουν τους ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ νόμους. Αυτούς που έχει ψηφίσει η Βουλή που έχει εκλεγεί από τον λαό.Η γριά Πουλίκα είναι μεγάλη μορφή (που προσωπικά ομιλώντας είναι και μιας μορφής alter ego) αλλά κάποτε δεν είναι κακό να πούμε "ρούφα τ' αβγό σου μπούλη".
Αν και όταν βρεθείς σε δικαστική αίθουσα για υπόθεση που σε πνίγει και αναζητάς το δίκιο σου (δεν στο εύχομαι), έλα να μας ξαναγράψεις τι εφαρμόζουν οι δικαστές...Οι οποίοι δικαστές (αδέκαστοι και διακρινόμενοι ευθυκρισίας σε πολύ μεγάλο ποσοστό - και μπράβο τους), αντί να παρουσιάζουν σοβαρές και τεκμηριωμένες ενστάσεις ως προς την πληθώρα αντιφατικών και παράλογων νόμων, βασιζόμενοι σε επίσημα στοιχεία και αποφάσεις, με ένα δικονομικό, εθνικό σύστημα σαθρό, αργό, κυρίως αναποτελεσματικό, εντούτοις, συνεχίσουν να το υπηρετούν.
Είσαι παντελώς άσχετος από το θεμα ετσι; Ειλικρινά τώρα...Ή δουλειά των δικαστών δεν είναι να διατυπώνουν ενστάσεις. Αυτή είναι δουλειά των ακαδημαϊκών και των πολιτικών ή των think tanks.Δουλειά των δικαστών είναι να βγάζουν αποφάσεις βάσει των υπαρκτών νόμων. Αν διατυπώνάν ενστάσεις αντί να βγάζουν αποφάσεις θα κάναμε λόγο για δικαστικό πραξικόπημα.
@Γράφων 30.7.2019 | 18:23Μόνο άσχετος δεν είμαι και μάλιστα, σύμφωνα με τον επιστημονικό και επαγγελματικό μου τομέα.Εσύ είσαι ο παντελώς άσχετος.Εκτός αυτού, είσαι και αστοιχείωτος μη γνωρίζοντας, στο ελάχιστο, τι σημαίνει ένσταση, την οποία ένσταση ή ενστάσεις εννοείται και απαγορεύεται να διατυπώνουν οι δικαστές εν ώρα καθήκοντος, επάνω στην έδρα. Οι ενστάσεις για ζητήματα που μόνο οι ίδιοι, εμπράκτως και με παραδείγματα, μπορούν να εξακριβώσουν και να αξιώσουν, διατυπώνονται και είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, μέσα από τους εργασιακούς και συνδικαλιστικούς φορείς τους, όπως σε κάθε επαγγελματικό φορέα. Κάτι απαραίτητο και χρήσιμο ως προς την ορθή ή στρεβλή χρήση νόμων, κανονισμών και γενικότερων συνθηκών ανά τομέα.Υ.Γ.: Υπάρχουν πολλές σοβαρές, δικαστικές υποθέσεις, οι οποίες αναβάλλονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω κενών νόμων ή αντικρουόμενων μεταξύ τους, χωρίς οι δικαστές να μπορούν, αντικειμενικά και δίκαια, να καταλήξουν σε σωστές αποφάσεις. Πολλές από τις δίκες αυτές που εκκρεμούν, αποτελούν και τις σοβαρότατες ενστάσεις προς την πολιτεία και το κράτος το οποίο καλείται να επανεξετάσει, να αλλάξει, να συγκεκριμενοποιήσει και να καλύψει τα νομικά κενά που παρουσιάζονται.Ό,τι ψηφίζεται στο κοινοβούλιο μας, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και το σωστό. Πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, σχετικό μάλιστα με το ζήτημα, είναι η πολύ πρόσφατη αναθεώρηση του ποινικού κώδικά, γεμάτο κενά και αντιφάσεις και ασάφειες.
Σου μιλώ ειλικρινά. Λες λανθασμένα πράγματα.Ξέρεις εσύ τις ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων;Δεν υπάρχει υπόθεση αναβληθείσα λόγω τής πολυνομίας.
@Γράφων 30.7.2019 | 22:23Έχεις κάποια σχέση με τον δικαστικό τομέα ή έστω, σε κάποια δίκη έχεις λάβει ποτέ μέρος; (Δεν το νομίζω...).Επαγγελματικά έχω άμεση σχέση τον δικαστικό κλάδο. Και ναι, γνωρίζω πολλές εκ των ανακοινώσεων των δικαστών, εισαγγελέων και δικηγορικών συλλόγων που αφορούν πολλές εκκρεμοδικίες λόγω νομικού κενού, μέχρι αυτό να αποσαφηνιστεί.Μη το συνεχίσεις γιατί πραγματικά δεν το γνωρίζεις το όλο ζήτημα.
Θα το συνεχίσω γιατί το γνωρίζω.Οι αφοί Σεβαστίδη, που εκπροσωπούν την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) είναι οι πρώτοι που κατά καιρούς βγάζουν ανακοινώσεις.Μέχρι πρότινος οι δικαστές και εισαγγελείς ήταν πάρα πολύ φειδωλοί στις ανακοινώσεις τους όχι διότι δεν έχουν άποψη για τα νομικά αλλά από σεβασμό στη νομοθετική εξουσία.Τον διαχωρισμό των εξουσιών σέβονται. Δεν είναι όλοι Πολάκηδες βλέπεις... Να βρίζουν την άλλη μορφή εξουσίας.Κατά τα λοιπά ιδού οι "ενστάσεις" σου, εσύ που ξέρεις:http://ende.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/Να επαναλάβω είναι δουλειά των δικαστών να βγάζουν αποφάσεις με τους νόμους που έχουν μπροστά τους. Αν αυτοί είναι καλοί ή κακοί είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.Ούτε τη λέξη εκκρεμοδικία δεν χρησιμοποιείς σωστά.Η εκκρεμοδικία αναφέρεται στην ταυτότητα της επίδικης διαφοράς (ιστορικού και νομικής βάσης της αγωγής). Όχι στο ότι εκκρεμεί η έκδοση μιας απόφασης.http://www.kostasbeys.gr/articles.php?s=5&mid=1479&mnu=3&id=19333Άλλο σχολιάζω έναν κακό νόμο άλλο "εκκρεμοδικία λόγω κακών νόμων". Το δεύτερο δεν βγάζει καν νόημα νομικά μιλώντας.Η εκκρεμοδικία είναι συγκεκριμένος όρος όπως στην ιατρική λέμε "νεφρός". Δεν είναι κάτι και περίπου.
@ Γράφων 31.7.2019 | 15:56 Επειδή, δεν είναι πως δεν καταλαβαίνεις, αλλά δεν θέλεις να καταλάβεις, ούτε τι έγραψα, ούτε τι εννοώ.Ορίστε ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα με "κενό νόμου", άσχετα με το τι ορίζει ο ποινικός κώδικας, ο οποίος δεν είναι σωστός, ειδικά μετά την αναθεώρησή του. (Ούτε πριν ήταν).https://www.newsbeast.gr/society/arthro/5230155/paremvasi-toy-areioy-pagoy-gia-tin-apofylakisi-korkonea?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=postΌλα τα υπόλοιπα που γράφεις (πεισματικά...) είναι άρες, μάρες, κουκουνάρες!...Αφού ψάχνεις που ψάχνεις (ό,τι να ΄ναι) να αποδείξεις τα αναπόδεικτα, μάθε τι είναι οι δικαστικές αποφάσεις με "αναλογία νόμων" η οποία δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το εκάστοτε δικαστικό αποτέλεσμα και συμπέρασμα (όταν δεν μπορούν να προκύψουν αποφάσεις από ξεκάθαρα άρθρα του αστικού κώδικα). Στο ποινικό δεν ισχύει η αναλογία.Πριν ενάμιση μήνα, παρών σε σοβαρή (πολύχρονη) δίκη ως ειδικός-επιστημονικός μάρτυρας, οι δικαστές ζήτησαν για τρίτη φορά αναβολή λόγω... ελλείψει επαρκών στοιχείων, τα οποία αναμένονται... (Δεν πρόκειται να παρουσιαστούν ποτέ).Ουσιαστικά η δίκη αναβλήθηκε, καθώς ήταν σε εξέλιξη (με τρεις δύο διακοπές για να συσκεφτεί ιδιωτικά η έδρα), λόγω αντικρουόμενων άρθρων του αστικού κώδικα, μη μπορώντας οι δικαστές να καταλήξουν σε ορθή απόφαση.σ.σ.: Υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες αναμένεται να τελεσιδικήσουν ή έχουν τελεσιδικήσει μετά από 15 και 20 χρόνια!!.. ..με τους κατηγορούμενους, κατήγορους και βασικούς μάρτυρες να έχουν φύγει από τη ζωή, να έχουν πεθάνει!...Αυτή τη στιγμή κρατούνται στις φυλακές άνθρωποι οι οποίοι θα έπρεπε να είναι εκτός και έχουν αποφυλακιστεί κακοποιοί και ποινικοί για τους οποίους, κυριολεκτικά, δεν δικαιολογείται η αποφυλάκιση τους. Ότι τεκμηριώνεται, βάσει του ποινικού κώδικα η αποφυλάκιση τους, αυτό δεν σημαίνει πως οι αποφάσεις είναι και δίκαιες. Αυτό λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ούτε λέγεται δικαιοσύνη. Ζητήματα για τα οποία μπορούν να διαμαρτυρηθούν μόνο οι δικαστές και οι νομικοί, όπως και κάνουν.Θέλεις να το δεχτείς αυτό; Έχει καλώς. Δεν θέλεις; Πρόβλημα σου.Έγραψες μια.. μ@λ%α περί Γαλλικής επανάστασης και κάναμε την τρίχα, τριχιά...
Τρεις αναβολές για κρείσσονες σε αστική δίκη απλά δεν υπάρχει. Ή αστική δίκη βασίζεται σε έγγραφα.Είσαι σίγουρος ότι ήσουν σε αστικό δικαστήριο; Μήπως ήταν ποινικό; Σε ποινική δική δόθηκε αναβολή για αντικρουόμενα άρθρα του αστικού κωδικα; Το ότι καλείσαι ως πραγματογνώμονας λόγω ειδικών γνώσεων σε ένα αντικείμενο δεν είναι σημαίνει απαραίτητα ότι κατανοείς ένα άλλο.Εεεε, ο ΑΠ έχει δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση. Αυτό δεν κάνει κακούς τους δικαστές αλλά τον νομοθέτη.Τα έχεις λίγο ανακατωμένα στο μυαλό σου... Μείνε ειδικός σε αυτά που είσαι. Ή αλλού επέκταση στα μπερδεύει.Χαλάλι. Καλό καλοκαίρι.