Επέστρεψε στο Δαφνί ο 47χρονος τρόφιμος που τραυμάτισε θανάσιμα μία 44χρονη ασθενή.
Ο κατηγορούμενος με εντολή εισαγγελέα επέστρεψε στο Δαφνί, φρουρούμενος από αστυνομικούς, μέχρι τη Δευτέρα που θα οδηγηθεί ξανά στα δικαστήρια για να απολογηθεί. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, οπλοχρησία, οπλοφορία και παράνομη βία.
Παράλληλα, ο εισαγγελέας κράτησε αντίγραφο δικογραφίας προκειμένου να γίνει έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων του ψυχιατρείου, αλλά και για το καθεστώς νοσηλείας του. Επίσης, έχει διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα από το υπουργείο Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική νόσο και είχε μεταφερθεί στο Δαφνί, μετά από τη δολοφονία μίας ακόμη ασθενούς, όταν νοσηλευόταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, το 2023.
Έγκλημα στο Δαφνί: «Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν είναι φυλακές» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Τη μοιραία ημέρα, ο 47χρονος βγήκε από τον θάλαμο όπου νοσηλευόταν χωρίς να γίνει αντιληπτός και πήγε στον θάλαμο της 44χρονης, όπου την τραυμάτισε θανάσιμα με κομμάτι από σπασμένο καθρέφτη. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, υπήρχαν δύο νοσηλευτές για 31 ασθενείς στο τμήμα που βρίσκονταν.
«Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν είναι φυλακές, δεν προσφέρουν συνθήκες φύλαξης. Πρέπει το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναζητήσει άλλους χώρους με καλύτερη φύλαξη. Για 35 ασθενείς έχουμε τμήματα όπου η νοσηλεία θα γίνει από 2 νοσηλεύτριες. Και 10 νοσηλευτές μπορεί το έγκλημα να συνέβαινε.
»Ο άνθρωπος αυτός είχε σκοτώσεις την Κέρκυρα μία γυναίκα και μετά τον πήγαν στη φυλακή. Εκεί μου είπαν πως δεν έχει κανέναν πρόβλημα και όταν δικάστηκε διέταξαν να έρθει στο Δαφνί. Ξέρουν οι δικαστές τις συνθήκες που υπάρχουν και τον στέλνουν εκεί», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.