Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
0

Την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έλαβε το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και το ψηφιακό φάσμα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, που θα δοθεί από ώρα σε ώρα στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει 58 άρθρα, που πραγματεύονται μεταξύ άλλων το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και τη δημιουργία παρόχου ψηφιακού σήματος με την επωνυμία ΕΡΤ – ΝΕΤ, μιας εταιρεία που θα είναι θυγατρική της ΕΡΤ Α.Ε. Στο νομοσχέδιο επίσης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την προστασία του χαρακτήρα της ΕΕΤΤ ως Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής, για τη δημιουργία Μητρώου των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, καθώς και το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνίας.

Στη διάσκεψη των Προέδρων της Νομοθετικής Υπηρεσίας της Βουλής, αποφασίστηκε ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί με τη διαδικασία του επείγοντος στην αρμόδια Επιτροπή την Πέμπτη και θα ψηφιστεί το Σάββατο από την Ολομέλεια.

Επίσης, αύριο εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο για τον ΟΔΔΙΕ το οποίο και ψηφίζεται την Τετάρτη από την Ολομέλεια, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Ελλάδα / Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κάνουν λόγο και για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του και της συζύγου του
LIFO NEWSROOM