Έκρυθμη η κατάσταση στην Ειδομένη: Επεισόδια με χημικά και πετροπόλεμο μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών (φωτό και βίντεο)

Έκρυθμη η κατάσταση στην Ειδομένη: Επεισόδια με χημικά και πετροπόλεμο μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών (φωτό και βίντεο) Facebook Twitter
3

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Ειδομένη ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικούς.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το βράδυ, όταν -σύμφωνα με την Αστυνομία- ομάδα περίπου 300 προσφύγων και μεταναστών μετακίνησε εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τις διμοιρίες των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίες βρίσκονται καθημερινά στην ισόπεδη διάβαση, στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης.

Καθώς το βαγόνι κατευθύνονταν προς το μέρος τους, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε ρήψη χημικών προκειμένου να διαλύσουν την ομάδα που συμμετείχε σ' αυτή την ενέργεια.

Προς στιγμήν φάνηκε να αποκλιμακώνεται η ένταση, αλλά στην συνέχεια οι πρόσφυγες ανασυντάχθηκαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι, ενώ ακολούθησε νέος γύρος ρίψης χημικών από τους αστυνομικούς, με την άλλη πλευρά να απαντά με πετροπόλεμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε και περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από αστυνομικούς.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαντορίνη: Διεθνής ωκεανογραφική αποστολή μελετά την καλντέρα και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο

Ελλάδα / Σαντορίνη: Διεθνής ωκεανογραφική αποστολή μελετά την καλντέρα και το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο

Η αποστολή HYDROMOX, που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των φυσικών μηχανισμών που διαμορφώνουν τον υποθαλάσσιο ηφαιστειακό χώρο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μου κάνουν εντύπωση τα σχόλια των χρηστών του Twitter που βρίσκονται στην Ειδομένη και θα τολμήσω να εικάσω ότι πρόκειται για μέλη αλλυλέγυων ομάδων. Κάνουν αποκλειστικά λόγω για tear gas. Και γιατί πέφτει βρε παιδιά το tear gas? Δεν είχαν τίπoτα να κάνουν οι μπάτσοι και είπαν δεν φεύγουμε από τις πόλεις που καθόμαστε να πάμε πάνω στα σύνορα να ρίχνουμε χημικά να περνάει η ώρα; Αλλά κακώς τα ρίχνουν προς τους τους μετανάστες τα χημικά, αλλού έπρεπε να τα έριχναν.